„Марибор" спечели Kamenitza Фен Купа в София

„Марибор" спечели Kamenitza Фен Купа в София | StandartNews.com

София. Отборът на „Марибор" стана шампион на София в регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014. Призът им бе връчен лично от треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев (на снимката) пред погледите на стотици участници и фенове на стадион „Академик" (4-ти км).

Зрелищният финален мач между „Марибор" и „Стрелците" бе изключително оспорван. Резултатът остана 1:1 до края на редовното време и се наложи победителят да бъде излъчен чрез дузпи. „Марибор" бяха по-хладнокръвни и реализираха 2 от трите си дузпи срещу само 1 за „Стрелците". С това се оформи крайното 3:2 за новите регионални шампиони на София.

Въпреки че загубиха на финала, момчетата от тима на „Стрелците" не паднаха духом, защото за тях истинската битка за Маракана тепърва предстои. Класирайки се на втора позиция, те спечелиха квотата за Националните финали в края на август, когато ще получат своя шанс за реванш, а бъдещите Национални шампиони ще поемат към една от най-мечтаните футболни дестинации в целия свят – легендарния стадион „Маракана" в Рио де Жанейро, където ще гледат мач на бразилския национален отбор.

На трето място в столичния полуфинал останаха момчетата от тима на „Тигрите", след като победиха четвъртите в класацията „Унекс" с 7:6 след дузпи. С индивидуални призове бяха наградени Константин Станчев от тима на „Тигрите" („Най-добър вратар"), Тодор Тодоров от „Марибор" („Най-атрактивен състезател"), а за най-спортсменски отбор бе обявен тимът на „Акварал Овча Купел". Наградата за най-резултатен отбор на софийските полуфинали получиха завършилите на трета позиция „Тигрите". Те отбелязаха общо 33 гола и с това си заслужиха правото да излъчат свой представител за Звездния мач на Kamenitza Фен Купа, който ще се проведе под патронажа и с участието на Христо Стоичков и приятели след края на турнира.

Разтърсващите футболни емоции на Kamenitza Фен Купа бяха придружени и от леко земетресение. То, обаче, не повлия на ентусиазма на участниците, които категорично отказаха предложението на организаторите да прекратят за кратко протичащите дербита. „Дори земята да се отвори, продължаваме да играем!", заяви Християн Василев от тима на „Мързеливо.сом".

За доброто настроение на гостите на стадион „Академик" се грижеха и корпоративните партньори на турнира, които и тази година присъстват по терените с множество забавни игри и активации. За съжаление, любимата на всички фенове игра „Точен шут" не успя да намери своя втори победител за сезона и наградния фонд от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели отпътува за Русе, където е следващата спирка по пътя на турнира. „Предизвикателството" на adidas беше спечелено от Любомир Любомиров, който бе награден от спортния бранд с оригинална топка - adidas Final Lisbon, същата, с която беше игран финала на Шампионска лига снощи. Въпреки че не успя да подобри миналогодишния рекорд от 125 км/ч, Христо Николов шутира топката с цели 106 км/ч и с това се класира на първо място в играта на Samsung „Силен шут" и бе награден с оригинална фланелка на английския футболен титан Челси. Късметът се усмихна и на Иван Иванов, който спечели чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на Globul, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа. Спа-уикенд за двама в Банско от „Футболното жонглиране" на Ford Moto-Pfohe отиде при Филип Филипов, който записа впечатляващите 98 главички.

Следващият шанс за феновете да се присъединят към бразилската футболна фиеста на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е в Русе на 7 и 8 юни на ст. „Дунав", където ще се проведът регионалните полуфинали за отборите от Русе и Силистра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай