Мъри Стоилов докосва титлата

Мъри Стоилов докосва титлата | StandartNews.com

Воденият от Станимир Стоилов "Астана" направи поредната важна стъпка към титлата в Казахстан.

Мъри и компания разбиха "Атирау" с 4:1 като домакин. Попаденията за столичани забиха Роджър Каняс, Абзал Бейсебеков, Танат Нусурбаев и Жуниор Кабананга, а за гостите се отчете Владимир Аржанов. Победата бе от изключително значение за настоящия шампион. Благодарение на нея "Астана" излезе на първото място във временното класиране с актив от 40 точки на една пред втория "Кайрат". До края на първенството остават само два кръга, а възпитаниците на Станимир Стоилов държат всичко в свои ръце. При победи в оставащите мачове, те ще се окичат със златото за втора поредна година. В следващия кръг лидерите посрещат "Иртиш" на 31 октомври.

Тимът от Павлодар е воден от другия български представител в местното първенство Димитър Димитров - Херо. Последния решаващ тест за Мъри е на 8 ноември срещу "Актобе".

Междувременно от столичния клуб се похвалиха, че вече са продали над 17 000 билети за предстоящото домакинство в Шампионската лига на "Атлетико" М. Двата тима ще се изправят един срещу друг на 3 ноември на стадион "Астана Арена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай