Мъри се нахъсва с "Левски" от ШЛ

Мъри се нахъсва с "Левски" от ШЛ | StandartNews.com

По-умен е от другите, четка го португалски ментор

Станимир Стоилов си спомни великия "Левски" и четвъртфинала за Купата на УЕФА и участието в групите на Шампионската лига между 2005 и 2006 г. Треньорът на "Астана" даде интервю за сайта на УЕФА, в което говори за петте най-важни мача в Европа в кариерата си. Повод е завръщането му в турнира на богатите тази вечер. Воденият от него "Астана" ще запише исторически първи мач за казахстански отбор в Шампионската лига. Тимът гостува на португалския "Бенфика".

В интервюто за УЕФА, Мъри сложи три мача на "Левски" в своя личен топ пет. Специалистът започна с победата с 1:0 над "Оксер" за Купата на УЕФА, която се игра преди десет години. "Показахме характер и издръжливост. Точно тези качества искам да видя и от сегашните си футболисти, както и самоотдаденост и майсторство", заяви Мъри. Другите най-паметни срещи като наставник на "сините" в Европа са победата с 2:1 над "Удинезе" (Купа на УЕФА) и равенството 2:2 с "Киево", което класира "сините" за първи път в групите на ШЛ.

48-годишният бивш национален селекционер уважи настоящия си тим и завърши класацията си с два двубоя от този сезон. Инфарктната победа с 4:3 над ХИК от Финландия и минималната победа с 1:0 над АПОЕЛ. "Победата над кипърския тим ни зареди с необходимата увереност, че можем да се класираме в групите", призна Мъри. Медиите в Португалия отделиха специално внимание на Стоилов, който рита за местния "Кампомайорензе" през 1996-1997 г.

Бившият наставник на Мъри в този отбор Диамантино Миранда даде интервю пред "Maisfutebol", в което говори за общия си период със Станимир. "В него имаше много потенциал. Не обичаше да се шегува и беше много сериозен. В доста отношения беше по-умен от връстниците си. Надявам се, че е научил нещо от мен за треньорския занаят. Дано да го видя, за да го поздравя за успехите", изчетка бившия си възпитаник Миранда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай