Марадона за Коби: Сбогом легендо!

Хиляди се събраха през залата на Лейкърс, полицията все още не може да установи самоличността на пилота

Марадона за Коби: Сбогом легендо! | StandartNews.com

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също беше съкрушен от новината за трагичната смърт на 41-годишната баскетболна легенда Коби Брайант.

Брайънт и още осем души, в това число и 13-годишната му дъщеря Джияна, загинаха в неделя, когато хеликоптерът, с който са пътували, се разби в покрайнините на Лос Анджелис.

"Коби беше изключителен спортист и истински олимпийски шампион.Той се опита да покаже силата на спорта, която може да промени живота на хората. Коби продължи да подкрепя олимпийското движение и след като напусна любимата си игра. Той беше едно от вдъхновенията на идеята за провеждането на олимпийските игри през 2028 година в Лос Анджелис. На всички ще ни липсват неговата енергия и скромност", написа Бах в официалния Туитър акаунт на МОК.

Диего Марадона псъщо се присъедини към скърбящите за трагичната кончина на двукратния олимпийски шампион.

"Най-добрите си отиват рано. Искам също да изкажа съболезнованията си за смъртта на дъщеря му и другите хора, които са били в хеликоптера. Сбогом, легендо!", написа световният шампион с тима на Аржентина от 1986 година в Туитър.

Цели 12 часа след катастрофата полиция в Лос Анджелис потвърди самоличността на загиналите в катастрофата. До момента не е ясно единствено името на пилота на хеликоптера.

Освен Брайънт и 13-годишната му дъщеря, на борда са били треньорът по бейзбол Джон Алтобели заедно със своята съпруга Кери и дъщеря си Алиса Алтобели, Сара и Пейтън Честър, както и треньорът по баскетбол от училище "Харбър" Кристина Маузер.

Катастрофата на хеликоптера на Брайант е станала при условия, които не позволяват летателни апарати да бъдат във въздушното пространство, предават CBS News и "Асошиейтед прес".

Въпреки че хеликоптерът Сикорски S-76 е считан за един от най-сигурните, мъглата е била прекалено гъста, за да може да лети. Според CBS полицията в Лос Анджелис не е можела да вдигне вертолети във въздуха именно заради лошото време.

В същото време Франс прес разкри, че видеото, което било уж от катастрофата на хеликоптера, всъщност е било заснето през 2018 година в Обединените арабски емирства. То натрупа над 4 милиона гледания в социалните мрежи за часове.

Потребител на Туитър с профил @GhostFearles пуснал клипа снощи, твърдейки, че е от фаталния инцидент с машината на Брайънт.
 

Разследване на Франс прес установило, че видеото е заснето на 29 декември 2018 година, когато спасителен хеликоптер катастрофира в ОАЕ и целият екипаж загина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай