Мануел Пелгрини горд от успеха със Сити

Мануел Пелгрини горд от успеха със Сити  | StandartNews.com

Манчестър. Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини призна, че е изключително доволен от начина, по който отборът му спечели Висшата лига през изминалия сезон. Клубът вдигна за втори път титлата за последните три сезона.

"Гражданите" се нуждаеха само от точка в последния кръг, за да си осигурят златото. Те победиха с 2:0 Уест Хем, с попаденията на Венсан Компани и Самир Насри.

"Не става дума само за печеленето на трофеи, а важен и начинът, по който това се случва. Без значение срещу кого играеш, може би е по-лесно да вкараш един гол и след това да се затвориш. Ние разполагаме с отлични футболисти за игра на контраатака, те са бързи и технични. Не критикувам стила на другите отбори, но ако бях аз, нямаше да съм доволен ако печелим така. Доставяхме радост на феновете през целия сезон. Счупихме рекордите за вкарани най-много голове. Няма как да играем по друг начин с футболистите, с които разполагаме", коментира Пелегрини.

"Разбира се, че съм горд да съм мениджър на тези играчи и в този клуб. Голяма чест е за мен да се превърна в първия неевропейски треньор, който печели Висшата лига. Но със сигурност не съм най-важният за този успех. Всички се насладихме на този сезон - аз, играчите, феновете. Защото играхме много добре, а това е също толкова важно, колкото и самият успех", добави чилийският специалист.

"Поздравявам всички отбори - беше прекрасна кампания във Висшата лига", каза още гордият мениджър на Манчестър Сити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай