Манчестър Юн изхвърлен, расизъм спря мач!

Нов кошмар и за жалката Барселона у дома

Манчестър Юн изхвърлен, расизъм спря мач! | StandartNews.com

Каквито и проблясъци да се случват, бе потвърдено - Манчестър Юнайтед няма класа! Английският тим падна като гост на РБ лайпциг с 2:3 в веришетелен мач за класиране в елиминациите на Шампионска лига. 

Така ПСЖ и Лайпциг отиват напред, а трупата на Оле Солскяер ще се пробва в турнира втора употреба - Лига Европа.

Жалката Барселона бе разгромена от Ювентус с 0:3 на "Ноу Камп", като  Роналдо вкара два гола. Така италианците спечелиха групата, а Барселона остава на второ място. 

Огромен скандал се разрази по време на мача от Шампионската лига между ПСЖ и Истанбул Бащакшекир. Двубоят беше прекъснат още в 14-ата минута на първото полувреме заради расистка проява на четвъртия съдия Себастиан Култеску, който обиди помощник треньора на гостуващия тим Пиер Уебо.

Разбра се, че турците са отказали да излязат отново на терена, ако Култеску не бъде заменен от друг съдия. Те са настояли това да е някой от обслужващите системата ВАР, но по правилник с нея по време на мач се занимават двама съдии, а УЕФА няма с кого да замести единия, ако той поеме функциите на четвърти рефер.

В крайна сметка мачът не бе доигран. Това ще стане на 9 декември, като УЕФА вече назначи нови съдии начело с Дани Макели (Нидерландия).

Дори и без доиграване на мача, ПСЖ и Лайпциг вече са се класирали за елиминациите.

РЕЗУЛТАТИ: ПСЖ - Истанбул Б прекратен, Барселона - Ювентус 0:3, РБ Лайпциг - Манчестър Юн 3:2, Динамо К - Ференцварош 1:0

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай