"Манчестър Сити" е новият шампион на Англия

"Лисиците" победиха "Манчестър Юнайтед" с 2:1 като гост

"Манчестър Сити" е новият шампион на Англия | StandartNews.com

"Манчестър Сити" е новият шампион на Англия. Това стана факт, след като "Лестър" победи "Манчестър Юнайтед" с 2:1 като гост и направи "гражданите" недостижими на върха във Висшата лига. Три кръга преди края "небесносините" имат аванс от 10 точки пред "червените дяволи", предаде bTV.

Титлата е под номер пет за "Манчестър Сити" от началото на Висшата лига (от 1992 г. насам) и общо седма в тяхната история. Тимът на Хосеп Гуардиола триумфира за трети път в последните четири сезона. Отличието е 31-о в кариерата на испанския мениджър.

"Сити" се изравнява с "Астън Вила"по брой титли (7), като повече имат единствено "Евертън" (9), "Арсенал" (13), "Ливърпул" (19) и "Манчестър Юнайтед" (20). 

Успехът срещу "червените дяволи" е ключов за "Лестър" в битката за топ 4 и Шампионската лига. "Лисиците" си върнаха третото място, четвърти е тимът на "Челси".

Люк Томас откри за гостите в 10-ата минута, но пет по-късно Мейсън Грийнууд изравни. През втората част турският национал Чаглар Союнджу се разписа в 66-ата минута и донесе успеха на тима си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай