Манчестър Сити изпревари Арсенал, диша във врата на Ливърпул

Отборът на Пеп Гуардиола се наложи над Брентфорд с 1:0

Манчестър Сити изпревари Арсенал, диша във врата на Ливърпул | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на Манчестър Сити се наложи над Брентфорд с 1:0 в отложен мач от 18-ия на Висшата лига на Англия по футбол. Единственото попадение за „гражданите” вкара Ерлинг Холанд в средата на второто полувреме.

Първото положение в мача бе за Сити, като далечен удар на Фил Фоудън в долния десен ъгъл бе спасен от вратаря на гостите Марк Флекен.

Брентфорд отговори с шут на Франк Ониека, който  не затрудни Едерсон.

В 34-ата минута Кайл Уокър центрира, а Бернардо Силва стреля с глава близо до десния стълб.

Най-големият пропуск през първата част бе на младежа Оскар Боб, който влезе на скорост в наказателното поле, финтира хладнокръвно противник, но ударът му бе избит от защитник от голлинията.

В 71-вата минута Ерлинг Холанд се разписа. Той получи пас от Хулиан Алварес при бърза контраатака, преодоля на скорост подхлъзналия се Бен Ми  и излезе сам срещу вратаря Флекен, като вкара с удар по земя в десния му ъгъл. Това беше първи гол за норвежеца срещу Брентфорд във Висшата лига, както и демонстрация на добра ефективност, след като в двубоя срещу Челси през уикенда таранът отправи 9 удара към вратата на съперника, от които не се разписа.

В 80-ата минута Холанд вкара втори гол с глава, но той не бе зачетен, тъй като се прецени, че норвежецът е бил в положение на засада.

В добавеното време на мача Фил Фоудън от домакините преодоля вратаря Флекен, но той успя да докосне топката, която не влезе в мрежата.

С успеха отборът на Пеп Гуардиола излезе на второ място в класирането – на точка зад лидера Ливърпул, но вече и на точка пред третия Арсенал, пише БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай