Македонците ни се точат с пушки в ръка

Македонците ни се точат с пушки в ръка | StandartNews.com

Готови сме на всичко за победа, заканват се комшиите

С пушки в ръка и жестока стрелба загряха македонските национали за днешния мач с България. За щастие всичко бе просто игра на пейнтбол, с който Горан Пандев и компания тушираха напрежението преди битката с "лъвовете". От лагера на комшиите се похвалиха, че никога преди не са имали толкова добра атмосфера в съблекалнята. По традиция там се водят мениджърски войни заради повиквателните. Селекционерът на "червено-жълтите" Игор Ангеловски се закани на Ивайло Петев и компания и отсече, че неговите момчета са готови на всичко за победа. "Уважаваме българите, но само до първия съдийски сигнал. След старта на мача само успехът ще бъде в главите ни. Вижда се, че става дума за добър отбор. Все пак успяха да победят Португалия, но ние ще направим всичко нужно, за да триумфираме", люти се 39-годишният спец и продължи с уверените си слова: "Резултатът е на първо място, въпреки че това е приятелска среща. Всеки треньор, който казва, че това не е важно, значи си търси оправдание. Ще бъдем максимално борбени и агресивни. Няма отбор без слаби страни". Македония посреща България тази вечер от 20,00 ч на стадион "Филип II Македонски". Съседите са пределно мотивирани за добър резултат. Селекцията на Игор Ангеловски отстъпи с 0:1 срещу Словения на 23 март в приятелски мач и изгаря от желание да се докаже пред домашна публика.

Пандев моли за подкрепа в нета

Националите на Македония прибягнаха до нестандартни мерки, с които да мобилизират привържениците си. Голямата звезда на комшиите Горан Пандев призовава местните фенове да дерат гърла за него и съотборниците му с видео във "Фейсбук". "Вашата подкрепа ни дава мотивация за успех. Елате на стадиона и нека заедно да го постигнем!", надъхва се голаджията в клипчето, качено в официалната страница на националния тим. Колегата му Стефан Ристовски също се включи в кампанията. "Излизаме за победа, с която да си върнем трибуните", надъха се играчът на "Риека".

Финансови претенции оставят мача без ефир

Родните запалянковци са изправени пред угрозата да останат на сухо и да няма къде да гледат проверката между Македония и България, информира "Спортал". Солените финансови претенции на домакините са причината за неприятната ситуация. Именно това е отказало БНТ още в началото на наддаването. От bTV не са се отказали и преговорите с македонците продължават, а надеждите за положителен развой остават. Двата тима ще мерят сили от 20,00 ч.

Чака ни тежък мач, уплашиха се

в Македония за днешния приятелски мач с България. Медиите в страната засипват с хвалби националите ни и ги обявиха за изключително класен тим. "Компактен и чевръст, съставът е изпълнен с играчи от най-класните първенства в Европа. В комбинация с най-добрите футболисти от местното първенство, България се превръща в истинско предизвикателство за нашите национали", анализират от "tocka.com.mk". "Този тим напомня на легендарния състав със Стоичков и Пенев, а резултатите в последно време го доказват", завършват от изданието. "Португалия имаше 10 шанса за гол, а България само един, но в крайна сметка стигна до успеха. Това показва, че всичко е възможно", заяви философски защитникът на комшиите Ванче Шишков по повод очакванията си за проверката.

Авер на Чочев отпадна за мача

между Македония и България. Националът на съседите Александър Трайковски ще бъде единствената промяна в титулярния състав на селекцията на Игор Ангеловски. Местните медии обявиха, че играчът вече се е върнал в клубния си тим "Палермо", където е съотборник с Ивайло Чочев. Новината за отсъствието на Трайковски е добра за Петев и компания. Именно той заби второто попадение в нашата врата преди две години и половина, когато бяхме сразени с 2:0 в проверка.

Спираме черната серия срещу България

отсече македонският национал Иван Тричковски. "Резултатът с Португалия им дава голяма самоувереност, но това не трябва да ни интересува. Важното е да изпълним задачите на селекционера. Нямаме победа от два мача и ще дадем всичко, за да постигнем успех днес. Надявам се да имаме късмет при завършването на положенията", призна крилото на АЕК (Ларнака).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай