Маги Малеева: Страхотен успех за Гришо

Мадведев е много опасен противник, обяви легендата

Маги Малеева: Страхотен успех за Гришо | StandartNews.com

Магдалена Малеева изрази впечатленията си след стигането до полуфинал от Григор Димитров на US Open. Легендарната българска тенисистка призна, че успехът е повече от страхотен, а следващият опонент на Димитров – Даниил Медведев, е изключително опасен противник.

„Страхотен резултат. Аз много се зарадвах сутринта, като видях, още спях, имах болно дете. Не можах да спя през нощта, казах си как ще стана да гледам мача, но видях, в 06:00 ч., че са по два сета и тамън щях да ставам да го гледам и много бързо свърши петият сет, така че … Страшно се зарадвах, отидох в другата стая, бяха друго дете и мъж. Казах нали: „Григор е бил Роджър!”, и така. Много се радвам и е много вълнуващо, защото е Голям шлем, защото такава победа над такъв състезател, защото продължава напред и така строхотно”, коментира Малеева пред NOVA.

„Григор изглежда е имал много сериозна контузия. Контузия в рамото е ужасно неприятно нещо, защото така трудно минава. Чудиш се дали трябва да се оперираш, дали да пробваш без операция. Това нещо аз съм го преживявала с рамо и е много досадно, защото не знаеш кога точно ще ти мине и какво ще стане, но той доколкото разбирам през цялото време се е борил, не губи надежда. Тренира здраво и тъй като Григор има невероятен потенциал сега виждаме резултатите от неговия труд. Дано да не е само тази седмица, да успее да е здрав и да продължи с тези хубави резултати и нататък”, продължи най-великата ни тенисистка.

„Този Медведев е много странен играч, нали го гледахме тук в София. Аз много исках да гледам и мача с Вавринка вчера. Трябва Григор наистина да е железен, ужасно търпелив, този е много неприятен играч, защото не прави никакви грешки. Имаш чувството, че не прави нищо, а всъщност въобще пък не бърка. Ще е много труден мач, но Григор според мен има шанса, възможността да спечели целия турнир, просто той е… възможно е всичко да направи. Възможно е да бъде 3-ти, възможно е да бъде 83-ти. Възможно е да бие Роджър Федерер на US Open, така че дано да е силен, здрав, свеж, мобилизиран и да издържи до края”, завъrши Маги Малеева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай