Мачът на Гришо от "Ролан Гарос" пряко по БНТ3

Двубоят ще започне след 14,00 ч

Мачът на Гришо от "Ролан Гарос" пряко по БНТ3 | StandartNews.com

БНТ 3 ще излъчи наживо днес след 14,00 ч мача на Григор Димитров с Андрей Мартин от втория кръг на "Ролан Гарос". 29-годишния хасковлия започна с победа срещу французина Грегоар Барер, в мач, който определено първата ни ракета не показа всичките си способности. Процентът на вкаран първия сервис и големият брой двойни грешки определено създадоха някои трудности на Григор, но въпреки това, той категорично показа, че е по-класният тенисист.

Сега на пътя му застава играча, намиращ се на точно една позиция пред Барер, Андрей Мартин. 31-годишният словак може да се намира на 80 позиции зад Григор, но именно на Ролан Гарос е постигнал най-големия си успех в турнирите от Шлема.

През 2016-та той потегли от квалификациите в Париж и успя да стигне до третия кръг на основната схема, елиминирайки по пътя си 29-ия поставен Лука Пуй (Франция). През същата година Мартин достигна и до единствения си финал в турнирите от АТП, отново на клей в Умаг, Хърватия. Въпреки че, със сигурност клея му е любимата настилка, словакът ще излезе в ролята на аутсайдер срещу бившия номер 3 в света. Мачът е втори на корт "Симон Матьо" и се очаква да започне около 14 часа българско време, веднага след края на срещата между Петра Квитова и Жасмин Паолини. 

Междувременно поставеният под №6 в схемата Александър Зверев победи представителя на домакините Пиер Юг-Ербер с 2:6, 6:4, 7:6(5), 4:6, 6:4 и се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Германецът, финалист в САЩ през миналия месец, спечели срещата след цели три часа и 59 минути пред малък брой зрители на "Филип Шатрие" в Париж.
23-годишният Зверев загуби категорично първия сет и бе само на една точка от 1:5 във втория, но събра сили за пълен обрат срещу специалиста на двойки и изравни резултата с пет предни гейма. Ербер пропиля преднина и в тайбрека на третия сет, а в четвъртия спечели на четири гейма и отново изравни срещата.
Зверев поведе с 3:0 в последната част и позволи ново изравняване до 3:3, но вторият му пробив му даде преднина от 5:3. Той загуби подаването си за мача, но в следващия гейм Ебрер допусна двойна грешка, а Зверев се възползва и спечели срещата.
Така Юго Гастон, само на 20 години и 239-и в световната ранглиста, е последният французин в схемата на "Ролан Гарос", след като и Беноа Пер отпадна от турнира. 

Рафаел Надал продължава без загубен сет в Париж. Спечелилият 12 титли от турнира в Париж Рафаел Надал нямаше никакъв проблем. Вторият поставен испански левичар победи американеца Макензи Макдоналд с 6:1, 6:0, 6:3 за 100 минути. Надал направи седем пробива в мача и не допусна нито една възможност за брейк.
В третия кръг Рафа излиза срещу италианеца Стефано Траваля. Шампионът от US Open 2020 Доминик Тийм също продължава без загубен сет. Австриецът, който е №3 в схемата, победи Джак Сот от САЩ с 6:1, 6:3, 7:6(6). Тийм очаква №28 Каспер Рууд от Норвегия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай