Любо Пенев се спъна на старта, Черно море ликува

Варненският отбор продължава успешната си серия в шампионата

Любо Пенев се спъна на старта, Черно море ликува | StandartNews.com

Варненският Черно море продължава успешната си серия, след като постигна минимална победа с 1:0 като гост над Хебър Пазарджик в 25-ия кръг на efbet Лига.

Резервата Атанас Василев вкара единственото попадение в срещата, за да увеличи позитивните емоции в отбора, продължаващи и след отстраняването на ЦСКА в турнира за Купата на България.

С този успех черноморци събират 42 точки на 6-ото място и дърпат с 4 пред Славия, който е най-близък преследвач за място в плейофа за титлата. Хебърци са на предпоследното 15-о място с 16.

Срещата беше официален дебют за новия треньор на пазарджиклии Любослав Пенев, който пое отбора от Владимир Манчев и в паузата за мачовете на националните отбори изигра две контроли.

Първата възможност в мача беше за домакините, които създадоха добра атака чрез Георги Търтов, който подаде на Октай Хамдиев. Крилото от Шумен стреля, но край лявата греда на вратата, пазена от Дюлгеров. Само след три минути и Черно море създаде голова възможност, но ударът на Велислав Василев от 12-13 метра попадна в тялото на защитник и излезе извън наказателното поле.

В 35-ата минута Хебър отново беше близо до гол, като отново Октай Хамдиев стреля опасно, но над вратата. Венсан Марсел влезе към наказателното поле и подаде на дясно за 23-годишния флангови нападател.

Гостите от Варна започнаха по-активно второто полувреме и първата опасност беше за тях, но Александър Василев не успя да нанесе прецизен удар и Дебърлиев спаси вратата на пазарджиклии. Три минути по-късно домакините създадоха шанс, но Дюлгеров спаси удара на Търтов, а след това и добавката на Серано.

В 64-ата минута Александър Василев излезе на нова добра позиция, след като навлезе от ляво към средата на терена. Той успя да продължи към Исмаил Иса, чийто удар обаче стана лесна задача за Стефан Цонков от Хебър.

В 78-ата минута появилият се като резерва Атанас Илиев вкара първото си попадение в първенството от игрова ситуация, след като до момента се разписваше все от дузпи. Даниел Димов пресира Георги Вълчев, хебърци загубиха топката и не реагираха адекватно. Алекс Фернандес видя дупката в зоната между линиите и подаде там, Атанас Илиев се усети първи, избяга от персоналния си пазач и сам срещу вратаря Дебърлиев я прокара в мрежата за 0:1.

В 87-ата минута хебърци създадоха най-добрата си атака и трябва да съжаляват, че опитният Георги Вълчев от 7-8 метра не успя да улучи рамката на Дюлгеров. Търтов започна атака от ляво, изсипа на десния фланг, откъдето топката беше върната от резервата Лорен Маружин около точката за дузпа. Вълчев обаче не беше прецизен. Две минути след това появилият се като резерва Николай Златев опита късмета си, то вратарят Дебърлиев изби топката в ъглов удар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай