"Локо" взе Пловдив, уволни Вили Вуцов

"Локо" взе Пловдив, уволни Вили Вуцов | StandartNews.com

"Ботев" аут от Купата след късна драма в Коматево

"Локо" съсече "Ботев" 2:1 като гост в Коматево за Купата, изхвърли кръвния си враг от турнира и накара шефовете на "канарите" да уволнят Вили Вуцов.

"Смърфовете" продължават напред с общ резултат 3:2. Двата тима се бяха сковали от напрежение през първите 80 минути от Битката за Пловдив. Размениха си по няколко пропуска и претенции за дузпа. В края обаче настъпи драма, достойна за филм на Хичкок. Първо "канарчетата" поведоха с гол на Иван Цветков с глава в 82-ата минута и се виждаха на четвъртфинал. В следващата си атака обаче "черно-белите" изравниха след щастлив рикошет и мощен удар на Венелин Филипов. В 89-ата минута уплашеният защитник на "Ботев" Инез на два пъти сгреши детински, подарявайки топката на Карагарен. Младият талант на "Локо" се възползва и хвърли в екстаз 400 ултраси на гостите.

След двубоя Вили Вуцов призна, че е видял страх в очите на подопечните му играчи. Освен това той обеща да разкрие кой е виновен за състоянието на тима. Вместо това обаче треньорът бе привикан на спешна сбирка на УС, на която бе освободен от клуба. След като разбра новината, оставката пък си подаде Тони Велков, който бе помощник на Вуцов. В последните два мача до паузата "Ботев" ще бъде воден от Петър Пенчев, който досега бе начело на дубъла на "канарчетата". Веднага се завъртя името на Костадин Ангелов - Лаптопа, който хвърли оставка в Панагюрище.

Съдията Кабаков е цигулар

от малък и свири по ноти каквото му подскажат, но и той не можа да помогне на "Ботев", изригна почетният президент на "Локо" Христо Бонев. Зума за малко не бе линчуван в Коматево от ботевисти. "Да дойде Боби Михайлов и цялото ръководство на БФС да види как съдиите свирят срещу "Локо" (Пд). То не бяха спестени червени картони и чиста дузпа за нас. Но в крайна сметка всичко се обърна в наша полза и ние заслужено отиваме напред", добави превъзбудено легендата. Накрая Бонев изчетка и публиката на "смърфовете". "В момента не ни интересува дали ще спечелим Купата на България. Имаме нужда от могъщ спонсор, който да поеме клуба и да се стабилизираме. Но с тази велика публика, която имаме, тя сама може да ни закара в евротурнирите".

Всичко си дойде на мястото

доволен бе от успеха воденият на хартия за наствник на "Локо" Петър Пашев. "През втората част стана дерби, имаше и футбол. Успяхме да отбележим два гола, изпълнихме целта за която дойдохме тук. Този половин гол, който получихме на нашия стадион, така да го наречем, ни тежеше, но го заличихме", заяви Пашев. Той коментира и наказанието от 10 мача, което получи Молдованов след мача с "Черно Море". "Не е нормално да е толкова жестока санкцията, ще обжалваме".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай