Литекс без Асприля в Молдова за треньорския дебют на Бала

Литекс без Асприля в Молдова за треньорския дебют на Бала | StandartNews.com

Тимът на Литекс замина за Молдова без колумбийското си крило Данило Асприля. Ловчанлии ще се изправят срещу местния Верис в първи квалификационен кръг от Лига Европа в четвъртък от 17,30 часа, като това ще е официалният дебют на Красимир Балъков начело на отбора.

Асприля е контузен и затова ще пропусне двубоя, но се предвижда да се е възстановил за реванша на 10 юли в Ловеч, предаде Гонг. И юношеският национал Кирил Десподов, който също има лека травма, няма да пътува с тима.

"Оранжевите" летят с чатър до Кишинев, където ще бъдат настанени, докато официалната тренировка и мачът ще са в отстоящото на 40 км от Кишинев градче Орхей.

Старши треньорът на тима Краси Балъков заяви, че отборът му ще преследва победа при гостуването си. „Тръгваме с амбицията всеки мач да побеждаваме. Този няма да прави изключение. Отиваме с нагласата да си свършим работата и да победим", твърдо заяви Бала.

„Като име нашият съперник може и да е непознат, но ние доста добре сме се информирали за него. Един отбор, който за три години преминава от трета във втора дивизия, от втора – в първа и веднага се класира за европейските клубни турнири. В никакъв случай не може да ги подценим. Ние сме се приготвили да се приберем с нужния резултат. Във футбола може да се случи и друго, но резултатът трябва да бъде такъв, че да ни даде спокойствие", коментира още той, пише Гонг.

Балъков определи молдовците като много амбицирани момчета, които играят много здраво и влизат твърдо в единоборствата. Въпреки двама-тримат им опитни състезатели, треньорът изрази вярата, че при концентрираност на отбора, Литекс няма да има проблем с преодоляването на този съперник.  

„В момента взаимно се опознаваме с отбора, но аз съм доволен от работата, която свършихме през последните близо 4 седмици. Нашите цели са точни и ясни: в първенството искаме отново да се преборим за евроквота. Преди всичко съм казал на момчетата – излизаме всеки мач за победата, пък какво ще стане – времето ще покаже", допълни още Бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай