Линдзи Вон с нови рекорди в ските

Линдзи Вон с нови рекорди в ските | StandartNews.com

Американката Линдзи Вон подобри два свои рекорда в алпийските ски. Четирикратната носителка на голямата Световна купа спечели спускането в Лейк Луис (Кан) с 1:50,50 мин. Това бе нейната 16-а победа (13 спускане и 3 Супер-Г) в канадския курорт, което я прави №1 по този показател. Другата радостна новина за Вон бе тя увеличи успехите си за СК на 68. Още на преди старта на новия сезон в Зьолден (22 октомври) в интервю за „Стандарт нюз" Вон заяви: Победа №68 ще дойде в Канада.

Американката е №1 във вечната ранглиста при жените по победи за Световната купа. При мъжете само Ингемар Стенмарк има повеч от нея – 86.

По време на състезанието в типично свой стил Линдзи залитна по средата на спускането, но в последния момент се измъкна от падането и продължи уверено към финала. „Грешката в средата не бе планирана, каза с усмивка Вон след финала. – На спускането в събота със сигурност няма да я повторя. Заради затоплящото се време очаквах трасето да е по-лошо, но се оказа обратното".

След Линдзи в Лейк Луис завършиха австрийките Корнелия Хютер – на 0,58 сек и Рамона Зибенхофер – на 1.07 сек.

В класирането за голямата СК води Микаела Шифрин (САЩ) с 280 т, пред Фрида Хансдотер (Шв) – 195 т и Лара Гут (Швейц) – 190 т. Вон за която това бяха първи точки за сезона изостава от Шифрин със 180 т. Довечера от 21,45 ч (бъл.вр) Евроспорт 1 ще излъчи пряко следващото спускане от Лейк Луис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай