"Левски" поведе с 1:0

"Левски" поведе с 1:0 | StandartNews.com

София. “Левски водят над ЦСКА с 1:0 в дербито от 24-ия кръг на “А” група. На стадион “Васил Левски” Христо Йовов вкара гол във вратата на ЦСКА в 42-ата минута. Той направи страхотен далечен удар с левия крак.

Вечното дерби започна с уникална хореография на Сектор „Б”. Той е препълнен със запалянковци. За разлика от него северната трибуна е почти празна.

Целият сектор на сините бе с трансперант с надпис „Левски София”. След това това хорегографията продължи с ликовете на Апостола и легендата Гунди. Трансперантите бяха 30 на 30 метра и имаха огромен надпис, който гласеше: "Безсмъртието живота ви отне, но духът ви е във всяко синьо сърце!"

Минути по-късно армейците оцветиха своя сектор в бяло и червено. "Една посока в моя живот" пък бе изписано на транспаранта на цесекарите.

Още в 11-ата минута Жоао Силва направи първи удар с глава, но той не му донесе успех. Малко по-късно от „Левски" поискаха дузпа, но такава не бе зачетена. Удар на Родригес бе избит от защитник в корнер.

19-ата минута бе съдбовна за Даниле Димов. Той за малко да си вкара автогол. Мюлер изби топката в тялото му, но Илиев успя да спаси положението. При подобна контраатака Велев се опита да стреля вместо да подаде, но не успя. Присо пък успя да се откъсне при ответна атака, но Ели изби опита му за пас в ъглов удар.

Следващите минути бяха изключително важни и за двата отбора, които усилено се бореха за топката. Въпреки това липсваха хубави положения. Единствено Даниел Димов се опита да стреля, но бе доста далеч от вратата. Това стана в 29-ата минута.

В 35-ата минута Йорданов направи пропуск да открие. Крилото пък направи сериозна грешка- не стреля към вратата, а прати топката в обратното поле. В следващата минута ЦСКА имаше невероятна възможност, но заради лош удар на Варела я изпусна.

Второто полувреме на вечното дерби започна с две промени. Камбуров и Стоянов сменига Венков и Варела.

Анисе пък направи пропуск в 49-ата минута. Той бе сам срещу Илиев и стреля в аут от 12 метра. За съжаление пропусна да изравни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай