"Левски" падна в съдийски капан

"Сините" искат наказания след 1:2 над "Литекс"

"Левски" падна в съдийски капан | StandartNews.com

Съдии издебнаха "Левски" от засада и му биха черен печат за Европа. "Сините" загубиха 1:2 от пряк конкурент за турнирите - "Литекс". И двете попадения на гостите обаче дойдоха след рамо от реферите. Страничният съдия Веселин Мишев на два пъти си затвори очите за засади на Джордан, а главният Никола Попов зачете решението му.

Попов за втори път оплесква мач между двата тима. През есента той си затвори очите за дузпа срещу Цветан Генков в началото на мача и не посмя да изгони Николай Бодуров.

С попаденията на Ваюши в 23-ата минута и Руменов в 42-рата, "оранжевите" набързо взеха комфортна преднина. Мисяк върна надеждите на домакините с първото си попадение за "Левски" в края на първата част.

След почивката "сините" тръгнаха да търсят изравняване и бяха близо. Ларсен Туре на два пъти остана сам срещу Пиргов, но би в него. Три минути преди края "Литекс" остана с човек по-малко. Момчил Цветанов получи втори жълт картон.

Станислав Ангелов пък става поредният играч на "Левски", който пропуска вечното дерби. Капитанът си заработи девети картон.

След срещата Миодраг Йешич подразни феновете на "сините". Полиция спря Валери Божинов да се разправи с него. Според запознати сърбинът е правил циркове и на почивката, когато е нахлул в стаята с реферите.

От "Герена" обявиха, че искат да видят доколко в съдийската комисия са безпристрастни. Собственикът на клуба Тодор Батков е бил бесен и "сините" веднага депозираха жалба.

Това е обир, скочи Топчо

Това, което се случи днес, е обир, отсече треньорът на "сините" Елин Топузаков. "Казвам го, след като гледах на повторение двата гола на "Литекс". Недопустимо е да се случват такива неща. Когато излизаме съдиите казват - нека по-добрия победи. Понякога това не се случва, но нека не бъде с намесата на реферите. Hе обичам конспирациите. Нямам представа кой има сметка", каза още Топчо.

"Ако това е най-големият успех в кариерата на Йешич, нека се радва. Той си решава как ще се държи. Аз обаче съм треньор на "Левски". Този пост е институция и не позволява селско държание", продължи Топузаков.

"Истината за участието в Европа е по средата. С резултатите, които постигнахме не заслужаваме да играем в турнирите, все пак обаче традицията повелява "Левски" да се изяви там", завърши треньорът на "сините".

Фенове търсят сметка от шеф на гостите

Привърженици на "Левски" награбиха след мача Стойчо Стоилов. "Нямаше засада", отсече главният мениджър на "Литекс" пред тях. "А сега няма ли да пуснете декларация или го правите само, когато трябва да сплашите съдиите", продължиха запалянковците.

"Не съм гледал повторения. За мен това бе нормален мач. Не ми харесва, че отборът не е добре физически. Голът на "Левски" също повлия на играта ни. Все пак не бяхме печелили от шест мача. Всеки ще коментира нашите голове, а никой не казва, когато в предишните мачове ни ощетяваха. Сега се е случило в наша полза. Днес отборът обаче не бе на нужното ниво за Лига Европа", коментира Стоилов.

"Това, което имах да казвам, го направиха играчите на терена. Горд съм с тях. Надявам се, че това няма да е последната ни победа над такъв голям клуб. Не искам да коментирам съдийството. По време на срещата реагирам остро, но не и след това. Целувките към публиката бяха нормална реакция. Не мога да се псувам с нея, а мен ме ругаха 90 минути", заяви пък Миодраг Йешич.

Посвещавам успеха на Гриша Ганчев

и приятелката си, обяви, Момчил Цветанов. "Още три точки и вече ще се класираме със сигурност за Европа", добави Шивача. "Тази победа беше жизненоважна за нас. Много трудно може някой вече да ни се опре, особено с това самочувствие, което добихме", каза още той.

На почивката атакуваха съдията

оплака се футболистът на "Литекс" Симеон Славчев. "Виждаше се, чуваше се, но не мисля, че това е нормално, нещо му говореха. Не съм обаче аз съм човекът, който трябва да обяснява за това", добави той. "Сладка победа. Не бях играл 10-12 дни, просто жадувах за този мач. Не съм като някои от колегите да се събувам и да ви показвам, че са ми сини краката", завърши Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай