"Левски" на добра воля по БНТ

Държавата реже посредник за старите борчове

"Левски" на добра воля по БНТ | StandartNews.com

София. Клубовете склониха БНТ1 да излъчи вечното дерби ЦСКА - "Левски" на добра воля. Мачът е в събота от 16,00 часа. Останалите срещи остават на тъмно засега. Това стана ясно след поредната среща за тв правата в столичния хотел "Грийнвийл", която бе организирана от ПФЛ.

"Вероятно до събота, когато е дербито, няма да има сключен договор. Шефовете на клубовете не са алчни и не гледат само парите. Техните изисквания са само за неплатените суми от БНТ. Този проблем трябва да се реши всеки момент. До клубовете постъпи предложение от държавата за решаване на проблема с плащането от страна на БНТ по договора за телевизионни права от миналата година. С намесата на Бойко Борисов и Симеон Дянков парите ще бъдат преведени. Трябва да уточним, че премиерът и финансовият министър искат парите да постъпят директно в клубовете. Те обаче ще минат през БФС, но не и на фирмата S.V. - RSA, която е носител на правата. След това действие на държавата клубовете изказват съгласие БФС да премине към преговори за телевизионните права и нов договор", заяви Атанас Караиванов, главен мениджър на ПФЛ.

Днес предстои среща между БФС и Лигата, на която трябва да бъде взето решение какво ще следва оттук нататък. На нея ще присъстват шефът на БНТ Вяра Анкова, Валентин Михов и Владислав Горанов, зам.-министърът на финансите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай