Левски падна от Монтана в контрола

Ривалдиньо се завърна в игра за сините

Левски падна от Монтана в контрола | StandartNews.com

Левски отстъпи с 2:3 на Монтана в контролна среща, играла се в паузата за националните отбори. Попаденията за тима от Герена отбелязаха Атанас Кабов и Паулиньо. Сергей Георгиев, Борислав Дамянов и Атанас Илиев бяха точни за гостите. 

Двубоят се състоя на стадион „Георги Аспарухов“, като бе изгледан от боса на клуба Спас Русев. В ложите бе и юношата на „сините" Николай Михайлов.

Славиша Стоянович избра да заложи на Николай Кръстев под рамката. Като резерва под рамката бе друг юноша – Димитър Шейтанов.

За първи път от началото на сезона извън групата останаха колебливите в последните месеци Божидар Митрев и Мартин Полачек.

В игра за Левски се завърна Рилвалдиньо, който доскоро се възстановяваше от травма. В отсъствието на контузения капитан Иван Горанов като ляв бек действаше Нганьони. Бранителят даде страхотна асистенция за първия гол на „сините“, дело на Атанас Кабов. През втората част французинът напусна с контузия. Мястото му зае Нуно Рейш. 

Иначе Левски започна с колебания и така инкасира попадение. В последствие „сините“  взеха контрола върху мача и натиснаха втородивизионния си опонент. Така до почивката момчетата на Славиша Стоянович направиха пълен обрат.

След паузата сръбският специалист направи куп смени. Някои неточности в левскарските редици костваха нови две попадения в мрежата на „сините“, които в крайна сметка отстъпиха. Левски не започна концентрирано, а първата по-сериозна грешка на „сините“ бе наказана. В 6-ата минута монтаначани организираха нелоша атака, Сергей Георгиев излезе на стрелкова позиция отдясно, като направи 1:0.

В последствие „сините“ вдигнаха оборотите и заредиха няколко хубави атаки. Първо Ривалдиньо опита изстрел от над 20 метра, който прелетя малко над напречната греда. Натискът на Левски продължи и в 26-ата минута момчетата на Славиша Стоянович изравниха. Нганьони намери превъзходно с дълъг пас  Атанас Кабов в наказателното поле, а той успя да засече за 1:1.

Левскарите продължиха да натискат, като в 32-ата минута Паулиньо пое пред пеналта, чукна към Ривалдинцо, който успя да нанесе изстрел над вратата. Малко след това Паулиньо направи страхотен рейд при една контра за домакините, нахълта в наказателното поле, след което падна. Намиращият се вдясно Кабов вдигна ръце в знак на протест, но съдията остави играта да продължи.

Малко преди края на първата част Левски направи пълен обрат. Атанас Кабов центрира отдясно, Серджиу Буш овладя и след това пусна към Паулиньо, който покачи на 2:1.

В началото на втората част Стоянович пусна в игра Антъни Белмонт, който замени Илия Юруков. Именно появилият се като резерва полузащитник допусна груба грешка в 52-ата минута и това позволи на Атанас Илиев да оформи 2:2.

Момчетата на Ферарио Спасов направиха пълен обрат след 76 минути игра. Борислав Дамянов бе изпуснат от домакинската защита и с изстрел по земя направи 3:2.  

Малко преди Левски да инкасира трето попадение в игра се появиха Хали Тима, Габриел Обертан, Давиде Мариани и Милош Цветкович. Въпреки тяхното включване до края на двубоя домакините не успяха да стигнат до гол. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай