Левандовски вкара 5 гола за 9 минути в мача срещу Волфсбург (ВИДЕО)

Левандовски вкара 5 гола за 9 минути в мача срещу Волфсбург (ВИДЕО) | StandartNews.com

В исторически мач Роберт Левандовски вкара всичките пет гола за Байерн (Мюнхен) при разултат 5:1 над Волфсбург в среща от шестия кръг на Бундеслигата. Нападателят не започна сред титулярите, но след като "вълците" водеха с 0:1, се наложи да влиза на полувремето.

Левандовски успя да прикове вниманието на всички, след като в рамките само на девет минути вкара всичките пет попадения, осигурили победата на отбора му.

До този мач той не беше вакравал повече от два гола за Байерн в един мач от Бундеслигата, но вчера вечерта счупи рекордите. По този начин шампионите продължават без грешка, като утре могат да бъдат застигнати от Борусия (Дортмунд), който е другият тим с пълен актив до момента.

Гуардиола подреди своите в 4-3-3 с Томас Мюлер, Дъглас Коща и Марио Гьотце в предни позиции. Дитер Хекинг се завърна към обичайното с 4-2-3-1, като Дракслер беше изтеглен на крилото, а Макс Крузе зае позиция зад Бас Дост.

Волфсбург поведе в 26-ата минута с гол на Даниел Калигури.Първият след Михаел Тьонис от Дуисбург при 6:2 над Карлсруе на 27 август 1991 г. и вторият чужденец в историята на Бундеслигата, вкарал пет гола в един мач. Първият е исландецът Атли Едвалдсон от Фортуна (Дюселдорф) при 5:1 над Айнтрахт (Франкфурт) през 1983 г.

Освен това никога досега появил се като резерва футболист в Бундеслигата не е вкарвал повече от 3 гола. За своите голове Роберт имаше нужда само от 10 докосвания с топката.

До момента Левандовски не беше вкарвал пет гола в един мач. С екипа на Борусия Дортмунд той имаше 4 гола срещу Реал (Мадрид). Полякът е лидер сред стрелците в Бундеслигата с 8 гола. Зад него са Томас Мюлер (Байерн) и Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд) с по 6 попадения.

Рекордьорите в първенствата от Топ 4:

Италия - Мирослав Клозе (5 гола за 39 минути - 2013 г.)
Англия - Джърмейн Дефоу (5 гола за 36 минути - 2009 г.)
Испания - Ладислао Кубала (5 гола за 19 минути - 1952 г.)
Германия - Роберт Левандовски (5 гола за 9 минути - 2015 г.)

Роберт Левандовски е и първият, който вкарва 5 гола, след като е влязъл като резерва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай