Легенда на Ливърпул обяви защо напусна клуба

Изповедта на Джордан Хендерсън

Легенда на Ливърпул обяви защо напусна клуба | StandartNews.com

Легендарният капитан на Ливърпул, спечелил всичко в последните години, направи своята изповед.

Полузащитникът Джордан Хендерсън е напуснал Ливърпул, защото вече не е бил желан в английския футболен клуб. Това заяви бившият халф на "червените" в интервю за The Athletic, след като по-рано през лятото завърши трансфера си в Ал Етифак от саудитското първенство.

"Имаше няколко неща, които ме притесниха. Имам много добри отношения с мениджъра Юрген Клоп, който винаги е бил честен с мен. Няма да изпадам в детайли за личните ни разговори, но ми стана ясно, че вече няма да играя толкова много. Знаех, че Ливърпул ще привлича играчи на моята позиция", каза той.

"За мен щеше да бъде трудно да го приема, тъй като съм в клуба отдавна и съм негов капитан. Всички знаят това, мениджърът също го знае. Освен това, през следващото лято ни предстои европейско първенство и националният отбор е важен за мен.

"След това дойде запитването на Ал Етифак за евентуален трансфер, а клубът не отхвърли веднага тази възможност. В този момент разбрах, че желанието на хората е Ливърпул да остана може би се е променило. Знаех, че това ще се случи в един момент, но не предполагах, че ще бъде толкова скоро. Трябваше да приема това.

"Ако един от тези хора (ръководството) ми бе казал, че искат да остана, сега нямаше да водим този разговор. Това обаче не се случи и аз трябваше да помисля за следващата стъпка в кариерата ми. Не казвам, че съм бил форсиран да напусна, но и в нито един момент не се чувствах желан.

"Намирам се в края на кариерата ми и искам да бъда щастлив, да играя. Не искам да седя на пейката и да влизам за по 10 минути на мач. Това щеше да има много негативно влияние върху шансовете ми да играя и за Англия".

"По време на подготовката хвърлих много усилия и влязох в много добра форма, но ситуацията не се промени изобщо. Запитах се дали има значение какво правя, или не. 

"Ливърпул остава завинаги мястото, на което се родиха децата ми и където постигнах много. Обичам клуба и феновете. Мисълта да се изправя срещу тях не ми допадаше. Така се стигна до възможността да играя за Стивън Джерард в различно първенство и в тотално различна култура. Проектът ми хареса и ще опитам да помогна по всички начини, на които съм способен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай