Лацио задави Роналдо в пустинята (ВИДЕО)

"Орлите" надвиха Ювентус с 3:1 за Суперкупата на Италия

Лацио задави Роналдо в пустинята (ВИДЕО) | StandartNews.com

Кристиано Роналдо не съумя да продължи серията си от поредни спечелени финални битки. Това стана след като Ювентус загуби с 1:3 финала за Суперкупата на Италия в Рияд.

До този момент Роналдо има 12 поредни победи в решаващите мачове от различни турнири (4 в Шампионска лига, 3 - на Световно клубно първенство, два пъти във финал за Суперкупата на УЕФА, и по един път на Европейско първенство, Суперкупа на Италия и Лигата на нациите). За последен път преди финала срещу Лацио, Роналдо загуби финала в турнира за Купата на Испания игран на 17 май 2013 година от Атлетико Мадрид с екипа на Реал Мадрид.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК

Иначе "римските орли" откриха резултата чрез Луис Алберто в 16-ата минута. "Бианконерите" изравниха в заключителните минути на първото полувреме, когато отблизо бе точен Паоло Дибала. В 73-ата минута Лацио отново излезе напред в резултата с гол на капитана Сенад Лулич. Така се стигна до заключителните минути на мача, когато за втори жълт картон бе изгонен Родриго Бентанкур за нарушение срещу Марко Пароло. Данило Каталди изпълни по блестящ начин пряк свободния удар и донесе трофея за "римските орли".

По този начин Лацио спечели 5-а Суперкупа на Италия. Тимът на Симоне Индзаги за втори път победи "бианконерите" със същия резултат, като преди това се наложи с 3:1 и на "Олимпико" в Серия А.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай