Край! Решиха съдбата на Любо Пенев

Какво следва

Край! Решиха съдбата на Любо Пенев | StandartNews.com

Любослав Пенев остава в Хебър поне до края на сезона. Новината бе обявена на пресконференция в Пазарджик днес.

През последните дни се спекулираше, че специалистът няма да продължи да води тима през пролетния дял на efbet Лига. Причината беше спряното финансиране от Общината към футболния клуб.

"Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работа с голямо удоволствие. Когато взех решение преди 10 месеца, хареса ми проекта и базата. Това е една от най-хубавите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но трябва и подкрепа. Тя трябва да дойде от Общината. Това че има нов кмет от ноемрви месец, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър?", сподели Любо Пенев.

"Защо казвам, че е в застой проектът? Защото се промениха много неща, не се помага на клуба и ние бяхме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Резултатите са на лице, този отбор пише нова история за Хебър Пазарджик. Миналата година не само, че не изпаднахме, а дори не играхме и плейоф. Това са важни неща. Започнахме първенството тази година и сме в добра позиция. Проектът е в застой финансово, ние бяхме принудени да се разделим с футболисти, но и това няма да е достатъчно да се покрият задълженията. Ние ще продължим да работим. Предстоят ни важни мачове. Хебър е добро лице на град Пазарджик", допълни треньорът.

"Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко е лесно да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Положиха се много усилия от абсолютно всички. Завършвам с това, че ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик да стане и да го каже на висок глас. Много ясно и точно", каза още Ел Голеадор, пише "Топ спорт".

След това той говори и за изходящите трансфери в Хебър.

"Исках да кажа относно стойността на футболистите. Този застой не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или зимата трансферите щяха да са в пъти по-високи суми, когато има заместници. С такава философия тренирам и подготвям отбора. Само с деца и юноши не става. Трябват и опитни футболисти, а ситуацията ни накара да освободим трима. Дай Боже да не се налага да се разделяме с още"

"Има интерес към много футболисти, но клубовете, които се интересуват от тях, защо не се интересуваха от тях сега, а не предните години? Като лешояди са. Защо не ги привлякоха миналата година, ами сега, когато правим една добра селекция и вървим нагоре, разбира се, с проблемите, които имаме. Нито едно от момчетата, не искаше да си ходи"

"Такива неща се тиражират от известно време в пресата. Аз съм всеки ден на тренировка, ние продължаваме да се ангажираме с работата в Хебър. Относно подготовката. Остават ни две седмици до първия мач, две контроли. Спортно-технически подготовката ни върви идеално, имаме чудесна база. Това което се случва много влияе на футболистите. Ще се опитаме, мислим по въпроса и преговаряме с различни футболисти. Не е малко времето, което остава. Вярвам, че ще има нови попълнения", завърши Пенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Йол
преди 2 месеца

Няма ли при Микрето да оди?

Откажи