Край! Издадоха новия носител на Златната топка

Познайте от веднъж къде отива отличието

Край! Издадоха новия носител на Златната топка | StandartNews.com

Пазенето в тайна на носителя на Златната топка отдавна е в миналото. Над две седмици преди официалната церемония, той вече е ясен.

Лионел Меси ще спечели "Златната топка" за осми път. Церемонията за престижното отличие предстои на 30 октомври, а по всичко личи, че Лео отново ще бъде коронасян. Информацията за това идва от близък до неговото семейство човек.

Алесандро Досети от години е сред най-довeрените хора на аржентинската суперзвезда, а сега направи разкритието за наградата в профила си в Instagram, където бе лаконичен - "На Лео му бе съобщено, че той е победител в "Златната топка" за 2023 година".

Taка десетката ще добави отличието в колекцията си отново, след като вече го е правил през 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 и 2021 година.

Норвежката голова машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, който бе сочен като сериозен фаворит за наградата, по всичко личи ще остане втори. Нападателят на "гражданите" имаше огромен принос за фантастичния сезон на клуба с 52 гола в 53 мача по пътя към общо четири трофея, включително и Шампионската лига в това число.

Меси пък спечели световната титла с Аржентина в началото на сезон 2022/2023, като това изглежда е наклонило изцяло везните в негова полза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай