Край! Ганчев се махна от ЦСКА

Вече има официално съобщение

Край! Ганчев се махна от ЦСКА | StandartNews.com

Един упорит слух, който от доста време витаеше във футболните среди, вече е факт!

Семейство Ганчеви в лицето на Гриша Ганчев и неговият син Данаил официално се оттеглят от управлението на ЦСКА.

Новината, за която се спекулираше от няколко седмици официално бе обявена на сайта на клуба.

Притежаваните от двамата акции ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".

Това е организацията, която преди година получи близо 40% от акциите на клуба и фондът, който имаше основното участие в проекта за новия стадион "Българска армия", чието строителство ще започне в близките седмици.

Гриша Ганчев, който дълги години във футболните среди бе благодетел на ловешкия Литекс, влезе в ЦСКА през 2016-а и на практика той бе човекът, който върна столичния гранд в професионалния футбол и успя да го стабилизира финансово.

Но под ръководството на Ганчев ЦСКА така и не успя да пребори Лудогорец за титлата, но спечели две Купи и на два пъти успя да играе и в групите на европейските клубни турнири.

В официалното съобщение се споменава серията от победи и доминацията, която ЦСКА имаше във Вечното дерби в този осемгодишен период, както и модернизираната база в Панчарево.

Повече подробности около настъпващите промени не се споменават, но подробности ще има на годишнината на клуба на 5 май. Два дни по-късно директорите Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат специална пресконференция, на която ще се внесе повече яснота около това, което предстои за ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай