Сряда,

Красен Кралев: Затягането на мерките е задължително

От: Пламен Вълков -
Красен Кралев: Затягането на мерките е задължително
A
A
A

Затягането на мерките е наложително, обяви министърът на спорта Красен Кралев. Повод за изявлението му стана днешната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с което се налагат някой ограничения, както и призива от страна на членове на Националнияоперативен щаб за борба с коронавируса за по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса.

"Неспазването на призивите за дистанция, дисциплина и дезинфекция е причината за нарасналия брой болни от коронавирус в България и по този повод здравните власти въвеждат по-строги мерки за контрол, които засягат  и провеждането на спортни мероприятия.

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от утре на футболните мачове ще се допускат до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция. При провеждането на спортни събития на закрито се допуска до 50% използваемост на местата на съоръженията.

Категорично смятам, че затягането на мерките и налагането на по-строг контрол е наложително, защото статистиката показва голямо увеличение на броя на заразените. Още по-притеснително е, че  хората в тежко състояние у нас са три пъти повече, като сред заболелите има и български спортисти.

Съгласен съм с констатацията на здравните власти, че скупчването на футболните фенове на дербито на стадион „Васил Левски“ беше недопустимо, особено след като правителството подходи с необходимото разбиране на призивите за възстановяване на спортните събития и допускането на зрители по трибуните.

Резултатът от нарушването на дистанцията на обществени места е ясен: на прага сме на втора вълна от заболели от коронавирус в България. 

Отново се обръщам към всички ръководители на федерации, спортни клубове и към феновете с призив да спазват отговорно наложените противоепидемични мерки. Призовавам ръководството на Българския футболен съюз и футболните клубове у нас да бъдат безкомпромисни  при прилагането на мерките, за да не се стигне до по-драстични такива, като провеждането на спортни мероприятия при закрити врата.

Важното е да съхраним живота и здравето на хората, за да продължим да се наслаждаваме отблизо на любимите си спортове. Вярвам, че можем да противодействаме на заразата само чрез общи усилия и отговорно поведение към себе си и към околните.

Пожелавам скорошно оздравяване на засегнатите от вируса!", обяви Красен Кралев.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички