Кралица Анна взе златото на Супер-Г

Кралица Анна взе златото на Супер-Г | StandartNews.com

Бийвър Крийк. Кралица Анна, както в Австрия се обръщат към носителката на големия кристален глобус и олимпийска шампионка от Сочи Анна Фенингер записа поредна златна страница в кариерата си. Красавицата спечели супергигантския слалом, който бе първата дисциплина от световното на алпийците в Бийвър Крийк и Вейл (Колорадо). Втора само на 0,03 сек остана Тина Мазе (Слвн), а трета на 0,15 сек е голямата фаворитка Линдзи Вон (САЩ).

Заради силния вятър в горната част на пистата „Раптър" състезанието бе отложено с 30 мин, а старта свален на резервната височина. Въпреки това супергигантския слалом бе прекъсван многократно заради силните пориви на вятъра. Фенингер кара много силно в горната част на трасето, а също така и във финалната. Мазе и най-вече Вон сбъркаха в трудните завои в стръмната горна част на пистата, което се оказа фатално. Американката бе събрала цялото семейство на финала, а също така да я подкрепя от Флорида долетя и приятеля й Тайгър Уудс.

Тя обаче заяви, че не е разочарована от бронза, а напротив. За нея това бе беше шести медал от световно първенство. В петък тя ще стартира в спускането, където са най-големите й шансове за злато от световното. „Видях на монитора карането само на първите 10. Изобщо не гледах Мазе и Вон, а опитвах да се фокусирам около моето представяне, каза след финала щастливата Фенингер. Тя бе аплодирана и от президента на МОК Томас Бах, който изгледа старта на световното от ВИП ложата. За 25-годишната Фенингер златото е второ от световно след това от суперкомбинацията в Гармиш-Партенкирхен 2011. Тя има и бронз в гигантския слалом от първенството на планетата в Шладминг 2013.

Тази вечер от 20,00 ч (бъл. вр) е супергигантския слалом при мъжете. Вчера №1 на тренировката по спускане бе Шетил Йенсруд (Нор). Неостаряващите Боде Милър и Аксел Лунд Свиндал, който се лекуват от началото на сезона завършиха съответно 11-и и 12-и. Свиндал, който има 5 световни титли в кариерата си заяви, че е взел категорично решение да стартира на шампионата на планетата. Да подкрепят четирикратният световен първенец Боде на финала бяха дошли бременната му съпруга Моргън Бек и сина му Самюел.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай