Вторник,

Кралев: Ако има шанс, ще отворим стадионите

От: Пламен Вълков -
127
Кралев: Ако има шанс, ще отворим стадионите
A
A
A

"Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът на спорта може да вземе сам. Знаете, че винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират ситуацията и ако има възможност, ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите" - това коментира пред БНР в Русе министърът на спорта Красен Кралев. В крадунавския град той ще е водач на листата на ГЕРБ. Според Кралев публика трябва и за други големи състезания - например, за художествената гимнастика.

"Ние се стараем в условия на пандемия да организираме по невероятен начин много тежки състезания. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба. И там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика. Но трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса. Трябва да имаме малко по-голямо търпение. Виждате, че състезанията в цяла Европа се провеждат без публика, а на много места се отменят", каза Кралев.

По думите му България е една от държавите, които имат детайлно разработен план, спазват се стриктно противоепидемични мерки, а в същото време се дава възможност да се провеждат големи състезания.

"И аз искам да ходя на спортни събития заедно с феновете. Още малко търпение и мисля, че и този проблем ще бъде разрешен", каза Кралев.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички