Костадинова пожела здраве и хъс на спортистите ни за 2022

Уверена съм, че най-тежкото е зад гърба ни, категорична е председателката на БОК

Костадинова пожела здраве и хъс на спортистите ни за 2022 | StandartNews.com

В навечерието на Коледа и Нова година председателят на БОК Стефка Костадинова отправи своя специлен поздрав към българските спортисти: 

"Скъпи приятели,

В дните преди Коледа винаги сме били заедно за да отличим най-добрите в спорта, да им благодарим и да си пожелаем хубави дни през Новата година. Този път социалните контакти са в различен формат, но това не бива да ни отнема състезателния дух, вярата и оптимизма. 

Здравната криза засегна най-тежко спорта и отмени почти целия международен календар. Много от вас бяха възпрепятствани да се реализират през сезона, огромна част от олимпийските квалификации се отложиха във времето и тепърва предстоят. Милиони спортисти по света изживяха една година на изпитания в отсъствието на нормален състезателен ритъм. Феновете бяха лишени от любимите си мигове и вълнения на живо, което бе много тежка загуба. В тези трудни времена спортът се оказа мощен антишок за преодоляването на огромния стрес и укрепване на имунната система. И именно спортът и физическата активност ще са първото и най-ефективно средство да си възстановим нормалния начин на живот след края на пандемията.

Наближава олимпиадата в Токио. Игрите винаги са обединявали човечеството в стремежа за мир, просперитет и благоденствие. От древни времена до днес олимпиадите и спортът са възпитавали хората в най-хуманните качества и ценности. Вярвам, че така ще бъде и сега в Токио. МОК, националните олимпийски комитети и домакините са твърдо решени олимпийските игри отново да се превърнат в глобален спортен празник и да отбележат победата на човечеството над огромното предизвикателство.

Отиващата си година няма да запомним с добро, но нека през празниците се заредим с вяра, силен дух и оптимизъм. Уверена съм, че най-тежкото е вече зад гърба ни. Да си пожелаем здраве, сила и много вяра в доброто. Което със сигурност предстои.

Весели празници и успешна олимпийска 2021 година", завършва Костадинова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай