Косово стана 17-ия член на АБАФ

Косово стана 17-ия член на АБАФ | StandartNews.com

Атлетическата федерация на Косово бе приета днес за 17-ия член на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации). Това стана по време на извънреден конгрес на организацията в Питещи (Рум).

Косово беше приета в Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) и Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) през 2015-а. С влизането на новата атлетическа федерация в АБАФ вече членуват 17 федерации (Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Молдова, Израел, Кипър, Косово, Черна гора, Словения, Турция и Хърватия).

Конгресът бе воден от президента на АБАФ – Добромир Карамаринов, който получи почетен плакет от президента на атлетическата федерация на Косово Халил Сюлеймани.

Редовният конгрес на АБАФ ще бъде на 19 септември в столицата на Израел, Тел Авив, а там ще се реши и спортния календар на балканските шампионати за 2017-а.

В Питещи бе обявено още, че Балканската гала за 2016-а година ще се организира в Дубай, заедно с Атлетическа асоциация на страните от Персийския залив на 19 ноември. Днес и утре в Питещи ще се проведе Балканиадата за мъже и жени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай