Контузия изкара Гришо от втория кръг на US Open

Българинът получи травма в в лявото стъпало

Контузия изкара Гришо от втория кръг на US Open | StandartNews.com

Григор Димитров приключи участието си на US Open. Най-добрият ни тенисист се контузи и се отказа в третия сет на мача срещу Алексей Попирин, съобщи bTV. 30-годишният Димитров получи травма в лявото стъпало и прекрати участието си при резултат 6:7(4) 6:7(4) 0:4 в полза на австралиеца.

Двубоят от втория кръг в Ню Йорк започна по-късно заради дъжд, който наруши игровия ритъм и в началото на втория сет. Срещата тръгна добре за първата ни ракета и при 2:1 Димитров реализира точка за пробив - 3:1. След това обаче започна да допусна много грешки и позволи на австралиеца да върне брейка. Първият сет се реши в тайбрек, в който Попирин бе по-съобразителен във важните моменти.

В началото на втория сет Димитров проби, но съперникът му веднага изравни. При 1:2 българинът поиска медицински таймаут заради проблем в левия крак, а точно тогава мачът беше прекъснат заради дъжд.

При подновяването на играта и двамата печелеха подаванията си. При 5:5 Димитров пропусна точка за пробив и тази част също се насочи към тайбрек. Ситуацията от първия сет се повтори и Попирин поведе с 2:0.

Българинът продължи да прави грешки и австралиецът бързо натрупа аванс от 4:0 в третата част. При този резултат Димитров реши да прекрати участието си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай