Кон на Гриша Ганчев е шампион в Германия

Кон на Гриша Ганчев е шампион в Германия | StandartNews.com

Жребецът бе считан за аутсайдер, а спечели 155 000 евро

Собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев стана основна тема в средите на конния спорт в Германия. Неговият жребец Бризанто спечели надпреварата за Наградата на зимните фаворити в Кьолн. Традиционното състезание е за двегодишни коне. Бризанто беше считан за аутсайдер, като залозите за него бяха при коефициент 183:10. Воденият от жокея Мартин Сейдъл жребец обаче се оказа най-бърз на 1600-метровото трасе и спечели 155 000 евро. Конят е подготвян от българския треньор Милчо Минчев.

Елитното четириного е продукция на конюшнята на "Литекс" в Англия, а успехът му не е случаен, тъй като животното е с ген на шампион. Майка му Бризайда е победител в класическото бягане "1000 Гинес" в Дюселдорф през 2008 г., а баща му Дансили е многократен първенец на дербитата в цял свят и собственост на шейха на Дубай.
"Невероятен успех за "Stall Litex". Все едно да спечелиш Бундеслигата. Специалистите отдавна се съобразяват с нас. Балансът ни за годината е 8 първи места, 9 втори и още толкова трети в различните класове", заяви Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай