Неделя,

Компютър прободе в сърцето италианците

От: Владислав КОЛЕВ -
354
Компютър прободе в сърцето италианците
A
A
A

Франция е големият фаворит на специалисти и анализатори за спечелване на Евро 2020. Дали обаче световният шампион ще демонстрира класата си в най-важните битки, след като завърши само 1:1 с аутсайдера в група "F" Унгария преди дни?

Според базираната в Чикаго компания за спортни данни и анализи Stats Perform "петлите" все още имат най-големи шансове за краен триумф, пише The Analyst.

Сметките са доста сложни, защото се взимат под внимание куп фактори - исторически постижения, моментна форма, степен на трудност на потока до финала, класата на евентуалните противници и резултатите в дуела през годините, вероятността за краен резултат и коефициентите на букмейкърите по света.

Интересното е, че всички мачове до края на Евро 2020 са разиграни според цели 40 000 вариации на резултатите и според тях от Stats Perform са стигнали до крайния резултат при изчисляване на шансовете за европейска титла.

А той е следният в проценти:

1. Франция - 23.3%

2. Германия - 12.2%

3. Португалия - 10.6%

4. Испания - 10.2%

5. Белгия - 9.9%

6. Нидерландия - 7.7%

7. Италия - 6.8%

8. Англия - 5.8%

9. Дания - 4%

10. Уелс - 1.9%

Тук прави впечатление, че англичаните са даже сред аутсайдерите в подобна класация, въпреки, че техните амбиции са други.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com