Кметът на Разград: Спазваме закона за концесиите

Кметът на Разград: Спазваме закона за концесиите | StandartNews.com

Община Разград се гордее, че футболният клуб "Лудогорец" функционира на наша територия и ние сме отворени за сътрудничество в рамките на закона. В изявленията, направени от клубната управа, чух възражения срещу проекто договора за концесия, но никой не каза, че предложените текстове са незаконосъобразни. Това обяви кметът на Разград доктор Валентин Василев, часове след като ръководството на "Лудогорец" съобщи, че отборът на зелените няма да играе домакинските си мачове в Разград, ако местната власт продължи да иска дял от печалбите на клуба шампион.

Кметът Василев окачестви претенциите на "Лудогорец" като емоционални призиви, несъобразени със закона. Проектът за концесия на стадион "Лудогорец Арена" е преминал успешно съгласувателна процедура в пет министерства, не можем да не спазваме законовите норми, отсече той.

Градоначалникът съобщи, че от 2011 година до сега от общинския бюджет на Разград са дадени 867 хил. лв. за нуждите на Детско юношеската школа на "Лудогорец", 417 хил. в. са дадени за издръжка на стадиона и 308 хил.лв са отишли за поддръжка на инфраструктурата в района около игрището.

Договорът за концесия, който предизвика спорове и страсти предвижда общината да предостави на футболния клуб собственост на стойност 6 120 хил. лв. Ако собствениците на клуба инвестират в игрището обещаните 18 млн.лв. публичният дял в съоръжението ще е около 25% от стойността му. Нормално е общината да иска участие в разпределението на приходите, стана ясно от изявленията на кметския екип.

Доктор Василев призна, че решението за бъдещето на стадион "Лудогорец Арена" предстои да се вземе идния понеделник от общинските съветници на сесия на местния парламент. В петък кметът ще се срещне с феновете на зеления клуб, за да разясни позицията на местната управа пред запалянковците, които засега еднозначно подкрепят отбора. Срещата ще е затворена за медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай