Килде спечели за четвърти път във Вал Гардена

Норвежецът вече е трети за Световната купа

Килде спечели за четвърти път във Вал Гардена | StandartNews.com

Александър Оомод Килде спечели супер гиганския слалом от световната купа по ски във Вал Гардена, първия oт двата състезателни дни от 54-то издание на Саслонг Класик. Норвежецът не остави никакви шансове на съперниците си, след като беше най-бърз на всичките междинни контроли. Това е негова четвърта победа на Саслoнг и трета поредна, след като спечели двте състезания на класиката през 2020г. Килде спечели и последните две скоростни състезания в Бийвър Крийк по-рано през този сезон.

На второ и трето мясро завършиха австрийците Матиас Майер и Винс Крикмайр съответно на 22 и 27 стотни разлика.В генералното класиране за световната купа води швейцарецът Марко Одермат, който днес завърши на незадоволителното 27-мо място и спечели само 7 точки, за разлика от основния си опонент Килде, който днес записа 100 точки и вече е 3-ти със 329 точки.

На втора позиция в класирането е Майер с 390 точки.“”Като погледнем времената ми на междинните контроли, карането ми изглежда доста гладко и точно. Изпълних перфектно плана ми днес, както винаги беше огромно удоволствие да се състезавам на това прекрасно място. Надявам се утре да продължа страхотната серия от победи тук, както и през този сезон. Бях доста нервен по времв на спускането на Майер, който беше близо до подобряване на времето ми. Той се намира в много собра форма, кара много добре днес и мислех, че ще ме победи. Вал Гардена е любимото ми място в световната купа.

Погледнете само рекорда ми от победи тук. Снегът, профила на пистата, природата, обстановката, всичко е просто фантастично. Снощи говорих със сънародника ми Шетил Янсруд и той ми даде ценни насоки и увереност в победата”, сподели емоционално Килде.В събота класическото спускане ще бъде кулминацията на Саслонг Класик.

фото: Мартин Папазов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай