Хърватите на колене! ЦСКА стана кошмар за Осиек

Червените отстраниха хърватите след 1:1 на реванша

Хърватите на колене! ЦСКА стана кошмар за Осиек | StandartNews.com

ЦСКА се класира за плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Това стана след равенство 1:1 в реванша срещу Осиек и победа с общ резултат 5:3.

"Червените" очевидно стават кошмар за хърватите, след като в рамките на две години ги остраняват за втори път в евротурнирите!

Въпреки непремерените им изказвания и фалшиво самочувствие. 

Българският тим укроти първоначалния, но не много силен натиск на домакините и нанесе своя удар в 31-ата минута. Йомов се възползва от грешка на хърватите в отбрана, подаде към Кери и ирландецът вкара за 1:0 след топовен шут с левия крак от 22-23 метра.

И когато не се виждаше как Осиек може да вкара гол на червените, дойде 45-ата минута, в която българският тим сбърка при центриране от корнер и централният защитник Шкорич простреля Бусато за 1:1.

В 47-ата минута интригата можеше да приключи, когато Жеферсон отправи шут по земя от 12-13 метра след центриране от корнер, но Ивушич някак изби в нов ъглов удар.

Изстрел на Лончар в 60-ата минута излезе над напречната греда. Три минути по-късно Лончар прати топката в мрежата на ЦСКА - София, но попадението бе отменено заради засада.

Домакините нямаха избор и трябваше да натискат. В 74-та минута защитата на ЦСКА сбърка, но за щастие нямаше последствия.

В тези минути армейците се бяха прибрали дълбоко в своята половина. Зачестиха и картоните на играчи на Стойчо Младенов. 

Може би отново дойде и физическото отпадане на "червените".

Отлична намеса и спасяване на Густаво Бусато в 80-та минута! Авансът от два гола бе запазен.

И пак Бусато! Четири минути по-късно спаси удар с глава на Шкорич. Веднага след това обаче Лончар получи червен картон за нарушение срещу откъсналия се сам Кайседо. 

Това бе отлична новина за армейците. Така те успокоиха мача и постигнаха нужния резултат.

Сега пред ЦСКА са два мача срещу Виктория Пилзен за влизане в груповата фаза на турнира. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай