Христо Стоичков на 53! (ВИДЕО)

Камата винаги е бил духовита личност

Христо Стоичков на 53! (ВИДЕО) | StandartNews.com

Честит Рожден Ден, Ицо! Днес своя 53-ри рожден ден празнува Христо Стоичков. Най-успешният български футболист за всички времена. Легендата завинаги ще бъде в сърцата на родните фенове. По време на "лудото американско лято" на 1994 година поведе националния ни отбор до четвъртото място в света. Спечели голмайсторския приз на надпреварата. Камата е и единственият роден футболист, печелил "Златната топка" и признанието за най-добър футболист на планетата. Известен е с поразяващия си ляв крак. Хладнокръвен от "бялата точка" и страхотен изпълнител на свободни удари. Уникален е Ицо, неповторим и вечен!
Извън терена, Стоичков винаги е духовит и държи на своето мнение. Често се изказва остро, с което дава повод на многото си критици да съскат.

Ето и някои от най-великите моменти с участието на Камата

А ето и някой от най-крилатите фрази на Камата.

"Който играй - пичели, който ни играй - ни пичели", гласи познатия рефрен на Камата от тв реклама. През годините той придобива различни вариации.

"Айн, цу цвайн, цу драйн. Дрън!", заявява легендата от басейн в Щатите на емблематичното лято '94. Може немският език да не му е на ниво, но световният шампион - Германия, е победен с 2:1 и изхвърлен от надпреварата.

"Ту партс", съмтаймс люн, съмтаймс уин, соу, фърст дей релякс", българинът на забавен английски след мач на южноафриканския Мамелоди Съндаунс през 2009.

"Бъркал съм много, но съм имал сили да се извиня, когато съм сгрешил. Каквото съм мислил, винаги съм го казвал. Не съм се крил като мишльо и не съм се страхувал да си кажа мнението. Дори и да е грешно". 

"Българите сме голяма работа. И правия ток ще изкривим".

"Усещам се, че когато дойде моментът да се реши някаква победа — изригвам. Независимо дали се боря с въдиците да хвана риба, дали съм на голф или съм на терена за мачле на малки вратички".

"Ако и моите футболисти мислеха като Веско Топалов, работата щеше да е друга".

"Който разбира от футбол - може да направи смени, който не разбира - да прави разбор след мача".

"Стига сте ме снимали бе, ей! Ще ви дрънна най-накрая, да вземете да мирясате".

"Който е крал, да продължава да краде. Всеки ще си получи заслуженото..".

"Радвал съм обикновените хора и те са ме аплодирали, но през 1994 г сложих охрана на децата си, защото "обикновени" хора искаха да ги отвлекат. Миналата година пък ми рязаха спирачките на джипа. Не съм забравил това и няма да го забравя".

"Разбрах, че още отсега шведите са се уплашили. Чувам, че не искали да идват на лагер в България, а щели да ходят в Кипър на топло. Явно се приготвят за жегата, която ги чака в София".

"Разбрал съм също, че човек спре ли потен вода да пие, не го търси за голяма работа".

"Познавам го. Люта пиперка, като мене е!", казва Камата за Валери Божинов.

"Ще видим като дойде Конгреса. Може пък да му сменим прическата", изригва Камата към Борислав Михайлов.

"Като не можем да тренираме в България, ще играем карти. Там поне нямаме загуба".

"От всеки цървул трандафор не става".

"Ако бяхме стигнали финала, може би щяхме да сме победители, но съдбата така отреди, че един французин разплака цяла България".

"Първото ми правило във футбола е бий чужденеца, за да те уважава. Така си заслужих уважение в съблекалнята на Барса".

"Как е възможно? Дори моята България победи Швеция, а вие сте по-силни. От години се вижда, че страдате. Вината е на чужденците. По мое време не бяха по 20 в отбор", недоволства българинът след неуспеха на Италия да се класира за Мондиала в Русия.

"Испанците си правят каквото си искат и тая тръгнала да ми говори, че щяла да ме съди. Къде и за какво да ме съдиш, ма госпожо? Че хората видяха кръв?", гневи се бившият футболист на испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария. Повод за това стана намесата на полиция по време на референдума в Каталуня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай