Хамилтън спечели старт номер 1000 във Формула 1(ВИДЕО)

Люис бе безапелационен в Гран При на Китай

Хамилтън спечели старт номер 1000 във Формула 1(ВИДЕО) | StandartNews.com

Люис Хамилтън взе победата в юбилейното състезание номер 1000 от Формула 1. Британецът започна от втора позиция, но още на старта съумя да изпревари съотборника си Валтери Ботас и да оглави колоната. Хамилтън бе повече от категоричен в представянето си, като нито за миг не изпусна лидерството. Така петкратният световен шампион за шести път в кариерата си записа победа на пистата „Шанхай“, а Мерцедес записа втора двойна победа от старта на сезона.

Изключително вълнуващо и оспорвано бе съревнованието между пилотите на Ферари. Младият Шарл Льоклер изпревари Себастиан Фетел на старта, но в последствие получи команда от „Скудерия“ да пусне пред себе си немеца. В последствие вторият пилот на „черните кончета“ позагуби ритъм, който възстанови към края на състезанието, когато излезе и втори преди влизането си в бокса. В крайна сметка обаче роденият в Монако пилот финишира пети, зад Макс Ферстапен, Себастиан Фетел и Валтери Ботас. Старт номер 1000 във Формула 1 бе интригуващ. Люис Хамилтън направи перфектен старт и от втората позиция на стартовата решетка успя да изпревари съотборника си си Валтери Ботас и да оглави колоната. Междувременно Шарл Леклер задмина Себастин Фетел и се настани на третото място. Интересна бе и битката между пилотите на Ред Бул. Стартът не се размина без инцидент. Даниел Квят се сблъска с двата Макларъна. На Квят бе наложено наказание.

В 11-ата обиколка пилотът на Ферари Шарл Леклер получи нареждане от отбора да пусне пред себе си Себастиан Фет. Въпреки че не бе съгласен, роденият в Монако младок се съобрази с командата от бокса. Немският му съотборник обаче бе колеблив. Той допускаше грешки и блокираше предните си гуми. В последствие след влизане в бокса на Фетел в 19-ата обиколка, Льоклер отново излезе на третото място. След завръщането на немеца на пистата, Макс Ферстапен го атакува, Фетел обаче успя да задържи позицията си.

В 22-ата обиколка Льоклер влезе в бокса за поставяне на твърди гуми, а това доведе до пренареждане на пистата след завръщането му. Младокът излезе пети, зад Фетел и Ферстапен. Леклер постепенно вдигна темпото и скъси дистанцията. В 37-ата обиколка той излезе трети, след влизане на Фетел в бокса. Роденият в Монако състезател в последствие изпревари и Ботас, възползвайки се от това, че финландецът влезе за смяна на гуми.

Междувременно Хамилтън държеше постоянно темпо и не изпускаше водачеството.Страхотна битка имаше между Льоклер и Ботас в 39-ата обиколка. Двамата състезатели влязоха в яростна битка за позиция, която в крайна сметка бе спечелена от пилота на Мерцедес.Шарл Леклер посети бокса в 43-ата обиколка, а при връщането си излезе пети.

Състезанието не завърши Нико Хюкенберг, Норис и Даниел Квят.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай