Казахстанец дебютира за българското ски бягане

Казахстанец дебютира за българското ски бягане | StandartNews.com

София. Получилият български паспорт Андрей Гридин (първият от дясно на ляво) ще дебютира за националния тим по ски бягане по време на стартовете от календара на ФИС във финландския курорт Муонио (15-17 ноември). Новината съобщи Даниела Машова, директор направление Ски бягане, дисцилини към БФски.

Роденият в Казахстан ски бегач ще участва заедно с Веселин Цинзов и Станимир Беломъжев още на 15-и в спринта на 1,3 км. При дамите ще ни представят Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова. От 1 ноември всички състезатели от националните отбори са м Леви (Финландия), където ще продължат своята подготовка на сняг през целия месец и ще участват в поредица планирани състезания. Преди това националите бяха на тренировъчен лагер на Белмекен, а състезателите с квоти за Сочи се подготвяха в Рамзау (Ав). Към тях се присъединиха и по-младите ни състезатели по ски бягане.

Включени в програмата и подготовката на сняг са: Нанси Окоро, Петя Стойчева, Христина Митева, Ванеса Емилова, Цветелина Павлова, Николай Вячев, Симеон Огнянов, Любомир Папарков.

Към момента квоти за олимпиадата в Сочи имат Веселин Цинзов, Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова. С шансове за квоти са Гридин, Беломъжев и Симеон Деянов, които обаче до 20 януари ще трябва да слязат под 100 т за ФИС. Най-близо до тази граница е носителят на купа „Тополино" Йордан Чучуганов, който обаче все още не е напълно възстановет след катастрофата, която претърпя през лятото. През следващата седмица състезателите ще стартират в още един ФИС в Инари (22-24), а след това на най-добрите им предстои да стиртират и в Световната купа в Куусамо (28-30 ноември).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай