Катар пуска на Световното само ваксинирани

Домакинът на следващото Световно първенство ще иска от всички фенове да бъдат ваксинирани срещу коронавирус

Катар пуска на Световното само ваксинирани | StandartNews.com

Домакинът на следващото Световно първенство Катар ще иска от всички фенове, които пристигат за мачовете, да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, обяви правителството на арабското емирство, предаде Dir.

Министър-председателят на страната шейх Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани каза пред вестник Катар, че неговото правителство се опитва да осигури милион дози ваксини, за да имунизира феновете, които искат да гледат турнира и пристигат край Персийския залив неваксинирани.

"Когато дойде датата за началото на Световното първенство при нас през 2022-а година, повечето страни в света ще са ваксинирали и изградили имунизационни паспорти на своите граждани", заяви шейх Халед, цитиран от държавния вестник в днешното му издание. Поради възможността обаче някои страни да не успеят да ваксинират всички свои граждани, Катар ще предложи ваксини при влизане. Защото ние сме решени, че хора, които не са се имунизирали срещу коронавируса, няма да бъдат допускани на страната и на стадионите.''

Катар отбеляза 585 смъртни случая и общо 220 800 заразени по време на пандемията. А Световното в Катар ще стартира на 21-и ноември 2022-а година и ще се превърне в първото зимно първенство на планетата в историята.

''Ние в момента преговаряме с компания, която да ни осигури 1 милион ваксини срещу COVID-19 за извършване на имунизация по време на Световното първенство, заяви шейх Халед. Нашата първостепенна цел е като ваксинираме идващите неваксинирани граждани, да защитим нашите си граждани".

Проблемът обаче е, че принудителна ваксинация е против правата на европейските граждани и за момента от ФИФА и УЕФА няма коментар за това решение на катарците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай