Кървава битка подгрява дербито

Няма да коментирам Сталинград и Стойчо Младенов, отсича Сухия

Кървава битка подгрява дербито | StandartNews.com

София. Един и същи филм избраха "Левски" и ЦСКА за загрявка преди днешното дерби. То е второ поред за първенство и общо четвърто за сезона. "Армейците" биха 3:0 в шампионата, но отпаднаха от "сините" за купата след две нулеви равенства и дузпи. Ще гледаме вечното дерби общо шест пъти, като нищо чудно петата серия да е само след седмица.
Вечните съперници избраха кървавия екшън "300: Възходът на една империя". В хита храбрите гърци се изправят срещу огромната персийска армия. Естествено, отборите се спряха на различни кина. По традиция "сините" разпускат преди мачове в "Арена Запад", а "червените" в "Арена Младост".


За война обаче отказа да говори треньорът на символичните домакини Тони Здравков. Той не се върза на думите на Стойчо Младенов, че "Левски" ще са като руснаците при Сталинград". "Колкото до историята от Втората световна война, времето отдавна е отминало и нямам намерение да го коментирам", каза треньорът на "Левски". "Като отбележим гол повече от противника, би трябвало да победим. Предимството ще дойде от фактора домакинство. Аз мога да искам да завършим на определено място, но това не зависи само от нас, тъй като има и други двубои", каза Сухия. На въпрос дали има фаворит в дербито, той отвърна: "Никога не е имало и няма да има, и двата отбора търсят победата. Който е по-подготвен и по-настоятелен, той ще спечели".


В "Левски" се опитали да обяснят значението на вечното дерби пред легионерите в специални разговори. Двама от тях - Бастош и Рамос, не са готови за повече от едно полувреме, даде да се разбере Здравков. Затова той ще умува за два-три поста сред титулярите до последно.


Накрая Тони Здравков призна, че коз на ЦСКА в днешната битка е наличието на куп опитни футболисти.
Стойчо Младенов спази традицията да не говори на брифинг преди срещите, а само пред телевизията, която държи правата за "А" група - ТВ7. Той изчакваше снощната тренировка, преди да определи окончателно титулярния състав. Проблемът е най-вече кой ще партнира на Ивайло Чочев като вътрешен халф. Предвид тежкия терен Борко Галчев има леко предимство пред Тодор Янчев. Мартин Петров по-вероятно ще бъде запазен като резерва, тъй като има леко напрежение в мускулите. Готов е левият бек Жереми Фо-Поре, който е тотална дупка този сезон, но явно няма алтернатива.


Александър Томов беше обещал и финикийски, не само филмови стимули на "червените". Вчера в ЦСКА трябваше да се освежат с по една премия от 1000 лева, заработена през есента. Иначе играчите още чакат 3-те бона за боя над "Левски" за първенство пред есента.

 

Агитките се събират в 10 ч. на стадиона


И двете агитки приканиха своите активисти да бъдат на стадиона още в 10,00 ч. Доброволците ще се включат в правенето на хореографиите. Иначе хард ядрото в агитката на ЦСКА съобщи, че се отказва от традиционното шествие от "Кравай". Сектор "Г" призова всички да се съберат на улица "Иван Асен II". Шествие обаче организира фенклубът на "Левски". То тръгва в 13,45 ч от кафето на бул. "Тодор Александров". Лошото време вероятно ще откаже доста от и без това не големия брой желаещи да гледат вечното дерби. И от двата лагера признаха снощи, че продажбата на билети върви засега вяло.

 

Мениджъри превземат ложата


на стадион "Васил Левски" за дербито. "Интересът е голям и той показва коя е най-значимата среща в България. Постарахме се да осигурим място за всички чужденци, които искат да гледат мача, а те не са малко", обяви изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков пред "Стандарт", "Покани към политици не сме отправяли. Има си редовни привърженици на двата отбора, които сами дойдоха и си взеха билети", допълни той. Баждеков прикани запалянковците да дойдат на стадиона. "Знам, че нещата зависят и от артистите на терена. Вярвам, че са си научили урока и ще зарадват феновете с хубав мач и победа", завърши Баждеков.

 

Полицията забрани престоя

и паркирането днес от 8 ч до приключване на мача по алеите около националния стадион. От 14.00 до 18.00 часа - на моста пред "Васил Левски", на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", от страната на градинката при паметника на Съветската армия. От 15.00 часа до приключване на футболната среща само при необходимост и по преценка на МВР се забранява влизането в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов". Частично се променя маршрутът на автобусна линия 75, като се скъсява до Военна академия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай