Събота,

Какво е бъдещето на легендарен стадион

От: Редактор -
Какво е бъдещето на легендарен стадион
A
A
A

През юни 2019 г. футболните клубове Интер и Милан обявиха, че знаковият стадион "Сан Сиро" ще бъде заменен с нов по-голям, който ще се строи в близост. Това породи вълна от недоволство сред феновете на футбола, но и няколко креативни идеи. Една от тях е на архитект Анджело Рена.

Архитектът предлага "Сан Сиро" да бъде превърнат в гора - проектът му включва 35 000 кипариса, които да бъдат засадени по бившите трибуни. Бройката им не е случайна - те символизират жертвите на коронавируса в Италия.

"Основната идея е да спасим легендарния "Сан Сиро" от разрушение и да превърнем мястото в мемориала на жертвите на COVID-19," казва Рена. "Ще запазим структурата, но ще променим функцията му."

За мемориала Рена предлага премахване единствено на покрива и седалките на стадиона. На тяхно място ще бъде насипана пръст, в която да се засадят кипарисите. Макар за момента да няма коментар от страна на футболните клубове или управата на Милано, архитектът вярва в проекта си.

"Разрушаването на стадиона ще струва 70 милиона евро. Може да ползваме парите за реализирането на този проект," казва Рена пред Dezzen, макар да е наясно, че решението зависи от Милан и Интер.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички