Вторник,

Как да се прехвърлят акциите на "Левски"

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Юристът и бивш депутат Огнян Герджиков разясни какво трябва да се случи, за да бъдат прехвърлени акциите на Левски. Вчера сутрин доскорошният финансов благодетел на "сините" - Васил Божков обяви, че ще прехвърли ценните книжа на Наско Сираков.
"Акциите или временните удостоверения могат да се прехвърлят по всички известни способи за прехвърляне. Но специално при акциите най-често се използва един комбиниран метод, един договор и след това като правно-техническо средство джирото. Няма пречка и само джирото, макар и като рядка хипотеза е възможно. Но е много важно джирото да бъде на гърба на ценната книга. Нещо, което първоначално не знаех, че не е така и се изказах без да знам фактите. Сега вече нещата са ми ясни, след като видях т.н джиро на отделен документ, което няма абсолютно никаква стойност.
Ако иска титулярът на акциите, респективно временното удостоверение, да ги прехвърли, нека бъде така любезен да го направи на гърба на ценната книга, или ако там са запълнили джирата на т.н алонж, а не дава документа. И този, който е последният джиратар, който е собственикът, трябва да прехвърли на когото намери за добре. Както разбирам, това вероятно ще бъде Наско Сираков", заяви той в свое интервю за bTV.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички