Вторник,

Изненада. Шведът се извинява за Стефка

От: Владислав КОЛЕВ -
1091
Изненада. Шведът се извинява за Стефка
A
A
A

Неочакван обрат настъпи в скандала, при който шведският журналист Патрик Еквал разбуни духовете с твърдението си, че Стефка Костадинова е била "натъпкана с допинг" при поставянето на световния рекорд от 209 см в скока на височина, ненадминат вече 34 години

Очевидно е имало някакво притеснение след грозните думи по адрес на великата ни спортистка.

Еквал днес върна отговор на bTV.Той обяви, че изказването му е било... шега и подчерта, че е обсъдил предварително с адвокат какво може да каже и какво не по време на участието си в куизшоуто "Muren" по шведската телевизия SVT. 

"Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 години, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Google", написа Еквал в отговор на запитване от bTV. 

"Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този "случай", както и заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен

"Но всичко бе на шега, тъй като това е шоу, в което отговаряме на въпроси. В случая за световни рекорди в спорта. С моя адвокат, както и с този на шоуто, обсъдихме предварително какво мога да кажа и какво не. Всичко бе иронично и на шега.

Никой тук в Швеция, както и зрителите на шоуто, не е коментирал тази тема. Вероятно е било трудно на вас българските зрители да разберете казаното от мен, и преведено на кратко може би не звучи правилно. Но това шоу е на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция", каза още Патрик Еквал.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com