Изкуство на леда. Наш хокеист направи 15 спасявания за Колорадо

Кой донесе точките за отбора

Изкуство на леда. Наш хокеист направи 15 спасявания за Колорадо | StandartNews.com

Роденият в Русе руски вратар Александър Георгиев направи 15 спасявания при убедителната победа на Колорадо с 8:2 над гостуващия Анахайм в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. Валери Ничушкин се разписа два пъти, Йоел Кивиранта добави гол и две асистенции, Кайл Макар даде три асистенции, а Дейвън Тейвс и Самюел Жирар допринесоха с по гол и асистенция.

Куин Хюз се разписа в 2:36 минута на продължението и донесе победата на Ванкувър над гостуващия Ню Йорк Айлъндърс с 4:3. Канадците изоставаха с 1:3 до средата на мача, но реализираха обрат, с който събраха 25 точки и оглавиха класирането в Западната конференция, измествайки от върха шампиона Лас Вегас заради по-добри допълнителни показатели.

Джей Ти Милър и Брок Бесър завършиха с по гол и асистенция, а Филип Хронек също вкара. Ванкувър записа десета победа в последните си 12 мача. Хюз добави и асиснтенция, а вратарят Тачър Демко отрази 30 шайби.

Брон Нелсън, Бо Хорват и Пиер Енгвал бяха точни на Ню Йорк, а Иля Сорокин парира 39 изстрела, но това не беше достатъчно, за да бъде избегнато шестото поредно поражение на тима. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай