Издънките на Марадона

Стрепя по папараци в Аржентина и показа средни пръсти на феновете на световното в Русия

Издънките на Марадона | StandartNews.com

Колкото и да беше велик с топката Диего Марадона бе уникален шоумен извън терена. Дали под влиянието на наркотиците или от играта той гореше с футбола и караше хората да мислят, че лудостта му в името на победата няма граници. Ето и някои от топ издънките на Марадона до терена

  1. Радостта от гола на Меси на Мондиал 2018

На световното в Русия – 2018-а година Марадона бе специален гост на ФИФА. Аржентинецът си имаше своя ложа и охрана, и се веселеше само както той си знае. Слабата игра на Аржентина не смущаваше Диего. Той обаче избухна при първия гол на Меси в рашаващия мач за излизане от групата срещу Нигерия. След попадението на Лео камерите се фокусираха в Марадона, който буквално избухна от радост. Диего кръстоса ръце и впери поглед в небето явно молейки се за победата. После кротко заспа, за да скочи отново при гола на Рохо. Тогава Диего не пропусна да нахрани критиците си, като размаха мощно средни пръсти.

2. Боят с Атлетик през 1984

Независимо, че е само 165 см Диего винаги е демонстрирал голям хъс на терена. През есента на 1983-а той играе за Барселона срещу Атлетик (Билбао). Бранителят на баските Андони Гойкоечеа – Касапинът влиза зверски в краката на Диего и му чупи глезена. В край на сезона Барса и Атлетико се изправят един срещу друг във финала за купата на Краля. На стадиона да връчи отличието е и самият Хуан Карлос. През целия мач Марадона отнася доста ритници. Вкрайна сметка Атлетико бие с 1:0. Нервите на Диего не издържат и той дава старт на бой за който ще се говори години. Марадона скача сам на баските и нокаутира с коляно в зъбите вратарят на Атлетик. В суматохата той забива и лакът в гърдите на друг футболист. В резултат на боя Марадона е натирен от Барселона. Следващият му тим е Наполи, където печели купи и сърцата ни милиони.

3. Юмрук за папарак

Очаквано краят на кариерата на Дон Диего не е запомнящ се. Той качва доста килограми и употребата на кокаин му влияе много зле. Марадона се прибира в Аржентина, за да завърши кариерата си в Нюелс Олд Бойс и Бока Хуниорс. След истинският край на професионалната му кариера Марадона още вдига килограмите. Парараците естествено това и чакат. Дебнат го на всяка крачка и го унижават със снимките си. Естествено търпението на Марадона не е безгранично. Той не издържа на следенето и разбива с юмрук прозореца на кола, за да хване за гушата папарак. Обяснението му е, че това е била „Ръката на разума“.

4. Плонжът на радостта

Доказал се, като футболист на терена Диего успява да убеди шефовете на аржентинската федерация, че ще направи кариера и като национален треньор. През 2008-а поема гаучосите. Тимът е начело с Лео Меси, а има и още кадърни момчета. Квалификациите за Мондиал 2010 обаче са на път да останат в историята, като първите в които Аржентина ще се провали и няма да се класира за световното в Южна Африка. След 1:6 от Боливия тимът на Аржентина има нужда от победа срещу Перу в Буенос Айрес. Под изливащият се като водопад дъжд гаучосите водят с 1:0. Минута преди края обаче „инките“ изравняват и оставката на Марадона вече е ясна но 100 %. Мартин Палермо-Лудия обаче вкарва в последните секунди и класира Аржентина на мондиала. Радостта на Марадона е безгранична. Независимо, че е с костюм и доста кила той прави плонж в една огромна локва.

5. Точната ръка на Марадона

Освен, че може да вкара гол с ръка, а и да счупи стъкло на кола, за да хване папарак Диего Марадона показа завидни умения и с пушка. Преди мондиал 1994 той е в слаба форма и медиите естествено му го натякват във всеки удобен момент. Папараците са накацали около дома му в Морено, като врабчета и го дебнат с големите си обективи. Мечтата на всеки е да покаже на феновете коремчето на Диего. Без много да му мисли Марадона излиза веднъж, но с въздушна пушка в ръката. Точният му мерник ранява няколко от папараците. „Може да се похвалите на внуците си, че „Божията ръка ви простреля“, им извиква Диего. После естествено се стига и до съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай