Избраха Карамаринов да преговаря за игрите в Краков 2023

Първият вицепрезидент на ЕА ще трябва да договори новия формат на атлетиката за третото издание на Европейските игри

Избраха Карамаринов да преговаря за игрите в Краков 2023 | StandartNews.com

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов получи поредното признание за качествата си. На заседанието си в Минск изпълкомът на ЕА го избра за главен преговарящ за формата на леката атлетика за третите Европейски игри, които трябва да се проведат през 2023 г в Краков (Пол). Карамаринов ще трябва да води преговори с Янец Кочианчич, президент на Европейските олимпийски комитети, които организират игрите. В Минск форматът на леката атлетика е "Динамична нова атлетика". Той включва индивидуално и отборно класиране, което не бе прието особено радушно, както от спортистите, така и от зрителите, и телевизиите. Карамаринов гледа наживо игрите в Минск заедно с Вадим Девятовски, президент на атлетическата федерация на Беларус (на снимката).

През септември (9-10) в Минск ще се проведе и дългоочакваната атлетическа среща между отборите на Европа и САЩ. Водачт на тима на Стария континент е Добромир Карамаринов. За първи път в такъв формат ще има и награден фонд за отделните дисциплини.

на снимката: Добромир Карамаринов гледа стартовете от Европейските игри на стадион "Динамо" заедно с Вадим Девятовски, президент на атлетическата федерация на Беларус

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай