Иванович срази Цвети за 54 минути

Иванович срази Цвети за 54 минути | StandartNews.com

София. Родната №1 в тениса Цветана Пиронкова започна с тежка загуба участието си на Турнира на шампионките в София. Пловдивчанката падна от Ана Иванович (Сърбия) с 0:6, 2:6 за 54 минути пред 1300 зрители в з. „Арена Армеец".

В първия сет въпреки мощната подкрепа от публиката, Цвети не успя да вземе дори 1 гейм, като превъзходството на бившата №1 в женския тенис бе явно. На няколко пъти и късметът помогна на Ана след като топката се удари в мрежата и падна в полето на пловдивчанката. Във втория сет, българката все пак се събуди и започна да затруднява сръбкинята. Цвети спечели и първия си гейм при собствен сервис за 1:1. Тя вдигна победоносно ръка, а това оживи публиката, която я засипа с бурни аплодисменти.

В следващия дори стигна до точка за пробив, но Иванович бързо влезе в релси. Последва пробив от страна на Иванович за 3:1, но Цвети взриви публиката и бързо се върна с пробив за 3:2. От там до края Иванович пак забърза темпото и отвя Пиронкова за 6:2. Мачът изгледаха много известни личности от спорта и политиката.

Христо Стоичков седна до легендата във волейбола Любо Ганев. Камата бе във видимо добро настроение след като скачаше от ложа в ложа, за да се поздрави с министъра на спорта Мариана Георгиева, която изгледа мача с шефа на международната тенис федерация Стейси Аластър. Йордан Йовчев, който изтегли жребия за това кой да сервира първи, и Валентин Йорданов, също бяха сред ВИП-ете. В началото на втория сет се появи и Красимир Балъков, който се разцелува със Стоиков и седна зад него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай