Италианец стана спортен директор на "Армията"

Кристиано Джарета ще дърпа конците в ЦСКА

Италианец стана спортен директор на "Армията" | StandartNews.com

Кристиано Джарета е новият спортен директор на ЦСКА! 51-годишният специалист подписа своя договор и позира за снимки на "Българска армия".

Джарета е бивш футболист, който след края на кариерата си завършва реномираната треньорска школа в Коверчано. Има солиден ръководен опит през последните години, като е заемал поста на спортен директор в Новара, където вкарва тима в Серия А, Удинезе и Асколи. Интересен факт е, че той бе спряган за позицията на спортен директор и в Левски.

"Много съм щастлив и горд да бъда в най-титулувания клуб в България. Международен клуб, който е известен по целия свят. Затова ще направя всичко възможно да дам на ЦСКА моя опит, подкрепа и съм убеден, че ще успеем да постигнем най-добрия възможен резултат", заяви италианецът пред клубната телевизия.

"ЦСКА е значим клуб, много известен в цял свят и в Италия, защото е играл много европейски мачове. Надявам се, че моята работа ще бъде ключова за повишаването на нивото на отбора. Убеден съм, че с работата в добър екип, в добър колектив, какъвто намерих в ЦСКА, ще постигнем нашите цели."

"Искам да благодаря на семейство Ганчеви за този голям шанс, защото да бъда назначен като спортен директор на важен клуб като ЦСКА е голяма гордост за мен. Имахме среща с Ганчев, на която се разбрахме как можем да работим заедно, да използваме опита си, за да подпомогнем успеха на отбора и да зарадваме нашите фенове. Личната ми амбиция е амбицията на всички, да изпълним нашите цели. Отборът се справя добре, има добър състав, който можем да подсилим. Сигурен съм, че ако работим наистина усилено, ще реализираме нашите цели."

"Отборът има добър потенциал. Добри и сериозни момчета, това е важно за провеждането на качествени тренировки и мачове. Може да подсилим отбора, но първо трябва да се фокусираме врху играчите, които са тук. Има цел за всеки от тях. За опитните е да останат още няколко сезона, за младите е да се развиват и да осъзнаят, че това ев ажна стъпка за тях."

Той коментира и вече напусналия ЦСКА Кирил Десподов: "Кирил Десподов вече се включи добре в Серия А. Това е трудно, защото нивото в Серия А е много високо. Отборът е доволен от неговото включване. Срещу Милан игра 15 минути, но в следващия мач игра 35 минути, имаше добро включване и успяха да обърнат." За финал Джарета каза "Само ЦСКА" на български.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай