Историческа победа за Ман Сити, Реал (М) се класира напред

Историческа победа за Ман Сити, Реал (М) се класира напред  | StandartNews.com

Манчестър. Манчестър Сити постигна исторически успех в мач от четвъртия кръг на група "D" и ще играе на осминафиналите в Шампионска лига за първи път в историята на клуба. Момчетата на Мануел Пелегрини надвиха ЦСКА (Москва) с 5:2 в срещата с най-много попадения от вечерта в турнира.

Българският национал Георги Миланов започна като титуляр за руския шампион и игра цялото първо полувреме, но на почивката бе заменен. Националът не успя да отправи точен удар към вратата на "гражданите", но имаше вина за третия гол на английския тим.

Серхио Агуеро откри резултата за английския отбор от дузпа още в началото на мача(3-та минута). Наказателният удар бе заради нарушение на Зоран Тошич срещу Давид Силва. В 20-ата минута Агуеро повтори и удвои преднината на своя тим. 10 минути по-късно Алваро Негредо отбеляза третия гол за Манчестър, като за него асистира отново Агуеро. В последната минута от първата част Сейду Думбия успя да върне едното попадение и отборите се разделиха на почивката при резултат 3:1.

Втората част стартира с домакински превес и в 51-ата минута Алваро Негредо отбеляза второто си попадение в мача след асистенция на Самир Насри.

В 71-ата минута главният съдия отсъди дузпа за ЦСКА и Сейду Думбия намали преднината на английския тим, като направи резултата 4:2. Крайното 5:2 оформи Алваро Негредо в 90-тата минута на мача.

Торино. Ювентус и Реал Мадрид завършиха 2:2 в мач от четвъртия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Така Реал (Мадрид) си осигури излизане от групата и този сезон в Шампионската лига. Юве пък ще трябва да се мъчи до края, за да си извоюва второто място, което дава право на участие в директните елиминации.

Домакините започнаха мача по-добре, атакуваха повече и заслужено поведоха в края на първото полувреме, когато от дузпа бе точен Артуро Видал.

Втората част започна с бърз изравнителен гол на Кристиано Роналдо, който бе негов осми в групите на Шампионската лига за този сезон. В 60-ата минута Гарет Бейл отбеляза втори гол за Реал и испанския клуб достигна до пълен обрат в срещата.

В 65-ата минута Ювентус изравни резултата след гол на Дернандо Йоренте, като той оформи и крайното 2:2.

В другия мач от групата Копенхаген изненада Галатасарай, като победи с 1:0 и изпревари Ювентус в класирането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай